Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei vindt een grondonderzoek plaats in de berm naast de parking van Port Aventura aan de Zilvermeerlaan Mol.

Het gaat om grondsonderingen voor de toekomstige uitbreiding van de parking aan de jachthaven. Voor het onderzoek wordt een kraan ingezet die af en toe het fietspad blokkeert. Tijdens die momenten kunnen fietsers tijdelijk niet door.

In augustus 2020 keurde het gemeentebestuur de plannen van de provincie Antwerpen goed om 52 bijkomende parkeerplaatsen te creëren aan jachthaven Port Aventura. Het grondonderzoek op 12 en 13 mei maakt deel uit van de technische voorbereiding.

Aan rechterzijde van huidige parking

De bijkomende parkeerplaatsen worden achter de bestaande grondtalud aangelegd, volgens hetzelfde principe als de huidige parking. Hiervoor wordt de talud deels afgegraven waarbij de bestaande begroeiing op het resterende deel zo veel als mogelijk behouden blijft.

Zo wordt de bestaande parking aan de rechterzijde van de uitgang verder doorgetrokken. Wel komen er dankzij de extra breedte twee rijen parkeerplaatsen, aan beide zijdes van de toegangsweg.

Dankzij deze werkwijze kan de bestaande uitgang ook voor de nieuwe parkeerplaatsen gebruikt worden. Daarnaast worden er nog zes aangepaste parkeerplaatsen voor mensen met een beperking aangelegd ter hoogte van de ingang van de jachthaven.

Huidige parking te klein

De afgelopen jaren groeide jachthaven Port Aventura langs de Zilvermeerlaan uit tot een drukke toeristische trekpleister. Zowel de brasserie met het fraaie zonneterras als de uitgebreide watersportmogelijkheden lokken - zeker tijdens de zomermaanden - heel wat bezoekers naar de oever van de Kanaalplas.

Door dit succes is de bestaande parking op drukke momenten veel te klein, met veelvuldig foutief en onveilig parkeren in de omgeving tot gevolg.