U bent hier

Groot enthousiasme voor de pre-registraties musical '1830'

Vlaanderen | Westerlo
12.04.2021 - 09.44u
Door: Lex Verellen

'Wat een enthousiasme! We ontvingen 2 weken geleden ontzettend veel pre-registraties voor 1830. Fantastisch om te zien dat jullie samen met ons geloven in ons musicalspektakel. Dit geeft ons de kracht om ons te blijven voorbereiden en jullie een fantastische ervaring te bieden. Bedankt!' aldus Historalia.

Wie zich nog niet registreerde, kan dat nog steeds gratis doen via reservatietool.

Indien je eerder al tickets reserveerde, is het niet nodig om je te registreren. Bestelde tickets blijven geldig en hebben altijd voorrang op de pre-registraties.

Wanneer de organisatie de officiële bevestiging krijgt dat 1830 kan doorgaan, sturen ze jou een mailtje en krijg je één week de tijd om de beste plaatsen te verzilveren vooraleer de winkel heropent.

Het verhaal

1830 wordt een revolutionaire kijk op het ontstaan van het Koninkrijk België. De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt.

Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders die onder leiding van Koning Willem 1 het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet…

Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk. 

Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie. 1830 vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie.

Een must see voor elke liefhebber van muziek, theater en geschiedenis.

Wat mag je verwachten ?

Na drie succesvolle musicalproducties is Historalia klaar voor een nieuwe uitdaging. Marie-Antoinette (2014), Albert 1 (2016) en Rubens (2018) dompelden ruim 80.000 toeschouwers onder in een wereld van geschiedenis en spektakel. In 2021 zijn we klaar om de grenzen te verleggen en België te laten kennismaken met een nieuw theaterconcept.

Wanneer je komt kijken naar 1830, mag je jezelf verwachten aan een prachtig, authentiek en meeslepend verhaal. We volgen een aantal gewone mensen die leven aan de vooravond van deze woelige periode.

De geschiedenis is de kapstok waaraan we een fictief verhaal koppelen. We willen onze toeschouwers op een hapbare manier iets bijbrengen over onze boeiende vaderlandsgeschiedenis.

Waar de vorige spektakels altijd plaatsvonden op het water rondom het kasteel, ontdek je tijdens 1830 bovendien het volledige domein. De acteurs spelen op drie locaties die op wandelafstand van elkaar liggen. Voor de pauze kom je in twee verschillende pop-up theaters terecht: het Belgisch theater en het Hollands theater. 

Zit je in groep A? Dan start je de voorstelling in het Hollands theater. Groep B begint in het Belgisch theater. Deze info vind je terug op je tickets. In beide pop-up theaters ontdek je het verhaal van de Belgische revolutie die Brussel en omstreken in rep en roer zette. 

Nadien volgt een pauze waarna het volledige publiek plaatsneemt in een overdekte tribune voor een bombastische en indrukwekkende apotheose in openlucht. De façade van het kasteel zal deel zijn van het decor. Lucas Van den Eynde, Leendert De Vis, Nele Goossens, Martijn Claes en Liesbeth Roose zullen de personages in het meeslepende verhaal van Luc Stevens tot leven brengen.

De regie en het script is voor de vierde keer op rij in handen van Luc Stevens en ook componist Sam Gevers zal opnieuw het muzikale brein achter de voorstelling zijn.

Sam zal de voorstelling voorzien van een moderne, gloednieuwe score die haarfijn te horen zal zijn via koptelefoons. Historalia heeft daarnaast opnieuw Florian Boutonnier aan boord die de muziek van Sam zal vertalen naar een fantastische choreografie.imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto