Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groot witwasonderzoek bij Jumbo-CEO: huiszoekingen en arrestaties

Jumbo-topman Frits Van Eerd is ondervraagd tijdens een omvangrijk onderzoek naar witwaspraktijken en btw-fraude. Het Nederlandse Openbaar Ministerie en de politie voerden vandaag huiszoekingen uit, onder andere bij de CEO. Negen mensen zijn aangehouden.

Fraude via motorsport

De politie is vanmorgen binnengevallen in de woning van Frits van Eerd, de topman van supermarktketen Jumbo. Het Openbaar Ministerie van Noord-Nederland bevestigt aan Omroep Brabant dat er een “omvangrijk onderzoek” plaatsvindt naar witwaspraktijken en fraude. Er gebeurden naar verluidt ook nog elders huiszoekingen, onder meer op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel.

Al negen personen zijn vanmorgen aangehouden in het dossier, waaronder een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze in Drenthe. Het zou gaan om Theo E., een voormalig motorcrosser en vermoedelijke spilfiguur in de zaak, bericht het Financieele Dagblad. De man zou de hoofdverdachte zijn in een web van grootschalige witwaspraktijken, volgens het OM via “transacties in onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorsport”. Ook de btw-fraude zou via autohandel verlopen.

Niet gericht op Jumbo

Inmiddels reageert Jumbo in een perscommuniqué dat de supermarktketen “heeft kennisgenomen van een onderzoek dat momenteel plaatsvindt door de FIOD”. “Naar wij hebben begrepen richt het onderzoek zich niet op Jumbo. Wel worden er in het kader van het onderzoek vragen gesteld aan Frits van Eerd. We doen op dit moment verder geen mededelingen”, aldus het bedrijf.

Jumbo is als sponsor van Formule 1-coureur Max Verstappen en wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings in ieder geval wel betrokken bij de motorsport, waar het OM naar verwijst. Frits van Eerd is echter ook persoonlijk begaan met motorracing. (Bron: RetailDetail.be)

Deel dit artikel