Zaterdag en zondag vindt in een grote tent in het gemeentepark achter de kerk van Herenthout de slotmanifestatie van de herdenking '100 Jaar WOI De Groote Oorlog' plaats.

Voor deze slotshow werkten heel wat Herenthoutse verenigingen samen. Het spektakel 'Ooit Weer!?...Nooit Meer?!' roept de sterk wisselende gevoelens op die oorlog en conflicten teweegbrengen. Herenthout brengt een boodschap van vrede, hoop en verdraagzaamheid voor heden en toekomst.

Kinderen nemen in de slotmanifestatie een voorname plaats in. In de tent krijg je woord, muziek en dans van de kinderen van de basisscholen, de Koninklijke Fanfare Sint-Pieter, de Muziekacademie Herenthout, Kunstkring Toreke Fotografie, Muses in Motion, Turnkring Blijf Jong en een gelegenheidskoor samengesteld uit de Herenthoutse zangkoren.

Er zijn vier voorstellingen. Zaterdag 12 en zondag 13 november, telkens om 17u en 19.30u. De voorstelling duurt ongeveer een uur. Na de voorstelling kan er nagepraat worden bij een drankje. De opbrengst daarvan gaat naar Levensloop Herenthout. Tickets kosten 2 euro.