U bent hier

'Grootouders zijn deel van de oplossing en niet van het probleem'

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
06.05.2020 - 13.03u
Door: Lex Verellen

65 plussers roepen de veiligheidsraad op om de maatregelen ten aanzien van ouderen te herbekijken. Grootouders willen hun verantwoordelijkheid opnemen bij de veilige opstart van de scholen.

'Toen de veiligheidsraad op 24 april besliste om eerst de bedrijven dan de winkels en pas daarna de scholen weer stapsgewijs te openen werd de druk verschoven naar het onderwijs en naar de ouders van jonge kinderen', zegt voorzitster Groen Plus, Mieke Vogels.

'De school opent stap voor stap op 18 mei tenminste als ze kan beantwoorden aan de veiligheidsmaatregelen en blijft ondertussen verantwoordelijk voor de opvang van kinderen van wie de ouders moeten werken.

Sommige kleinkinderen kunnen naar school, andere niet. Die moeten naar de opvang in de school, hoe gaat de school de veiligheid in die opvang garanderen ?

Vandaag trokken de scholen aan de alarmbel. Het is onmogelijk om het toenemend aantal kinderen dat werd ingeschreven voor de opvang vanaf volgende maandag, op een veilige manier op te vangen.

Er worden nu oproepen gelanceerd naar bedrijven en lokale overheden om mee de kinderopvang te verzekeren.

Wij willen als grootouders als vanouds ons steentje bijdragen om onze kleinkinderen op te vangen en zo de druk op onze kinderen en op de scholen te verminderen.

We roepen de veiligheidsraad op om de positie van de 65 plussers in deze crisis te herbekijken.

Er zijn immers heel wat nieuwe gegevens.
Zo blijkt dat de kleine snotneuzen toch niet zo gevaarlijk zijn, dan gedacht en alvast niet de grote verspreiders zijn van het virus.

Uit de cijfers blijkt nog steeds dat de mensen die vandaag overlijden aan Corona, vooral mensen zijn die achterliggende gezondheidsproblemen hebben.

Die achterliggende gezondheidsproblemen nemen toe met het ouder worden maar zijn niet gebonden aan een leeftijdsgrens. Iemand met hartproblemen van 55 heeft evenveel extra risico dan iemand van 65 met diezelfde ziekte.

De eerste moet echter buitenhuis om de economie draaiende te houden, de tweede blijft nog enkele maanden in quarantaine. Waar zit de logica ?

Je kan de economie niet draaiende houden zonder ook de samenleving draaiende te houden. Grootouders zijn deel van de oplossing en geen deel van het probleem.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto