Van 7 tot en met 22 mei waaiert het kunstenfestival STORMLoop voor de tweede keer uit tot in alle hoeken van Herentals.

In 2019 bracht de happening driehonderd participanten en tweeduizend bezoekers op vijftig locaties op de been. Voor de nieuwe editie mikt de organisatie nog hoger.

Het thema van dit jaar is 'water'. Het centrale parcours loopt dan ook langs de Nete. Je vindt er een aantal indrukwekkende kunstwerken geselecteerd door curator Tom Liekens.

COLLAB KUNSTENFESTIVAL STORMLoop.

Curator Tom LIEKENS selecteerde hiervoor meer dan 30 kunstenaars.

Willem BOEL, Stephan BALLEUX, Cindy WRIGHT, Nel AERTS, Vaast COLSON, Philip AGUIRRE, ... geven hun visie op het STORMLoopthema WATER.

Het resultaat is verassend: van een 60 meter lang werk met stromende magma in een ondergrondse parkeergarage tot een - nu al controversiële - hedendaagse waterfontein met kruiwagens op de Grote Markt.

In de Sint-Waldetrudiskerk zal de GRAND EXPO plaatsvinden. Daar stellen 23 kunstenaars hun 'waterwerken' voor.

Allerlei kunstvormen

Opnieuw doen er heel wat participanten uit Herentals en weide omgeving mee. Straattheater, graffiti, dj´s, muzikanten, schilders, poëten, ... kan je vinden in winkels, cafés, parkeergarages, ...

Je vindt het programma en deelnemers HIER.

Unieke voorstelling op het water

Ook dit jaar produceert STORMLoop een unieke voorstelling: The Lake. Verwacht een samenspel van filmische muziek door Svinhunder, dansers met Min Hee Bervoets, lichtobjecten en nevelprojecties op een prachtige vijver in het groen.

Ontdek ook de voorstellingen die cc 't Schaliken organiseert tijdens STORMLoop.