De gemeente Kasterlee telt veel ondernemingen, gaande van eenmanszaken, hoteliers, middelgrote ondernemingen tot grote spelers op de bedrijvenmarkt. Ook zij zorgen er voor dat Kasterlee een bruisende gemeente is.

Door de coronacrisis en de daarbijhorende veiligheidsvoorschriften was het voor vele van hen aanpassen en bijsturen. Sommigen vonden zichzelf opnieuw uit. Dankzij hun inzet bleef Kasterlee draaien, maar in welke omstandigheden en wat leren we hier uit?

Nu de eerste crisisperiode achter de rug is en wordt de balans opgemaakt. "Wij willen graag de impact van de coronacrisis op de lokale economie meten", zegt burgemeester Ward Kennes.

Dit aan de hand van een enquête bij de lokale ondernemers, handelaars, horeca, vrije beroepen en dienstverleners. Voor dit onderzoek werd een samenwerking aangegaan met Universiteit Antwerpen, Unizo, VVSG en LMR.

De vragenlijst voor de Kastelse ondernemers is te vinden op http://bit.ly/enquête-ondernemers of via een link op www.kasterlee.be.

"We hopen uit deze online bevraging te leren waar eventuele knelpunten zaten, zodat we hierop kunnen inspelen tijdens een volgende crisissituatie," zegt schepen van lokale economie Walter Van Baelen.

"Over enkele weken plannen we ook een enquête onder onze inwoners, want ook van hen willen we weten hoe zij de coronacrisis beleefden".