U bent hier

Grootschalige en grensoverschrijdende politieactie ‘Etoile’

Heist op den Berg | Kempen regio
08.02.2021 - 01.03u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 6 februari vond een grootschalige politieactie plaats in Heist-op-den-Berg. De actie ondersteunt de bovenlokale actie 'Etoile' tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. Daarnaast werd er bijstand verleend aan De Lijn voor het controleren van reizigers op bussen (in het bijzonder rond de mondmaskerplicht).

De controles vonden plaats op verschillende tijdstippen en locaties in Heist-op-den-Berg. Bij de actie werden 20 politiemensen en 2 politiehonden ingezet.

Controles

In totaal werden 57 voertuigen, 6 bussen, 2 bromfietsen, 2 fietsers en 89 personen gecontroleerd. Er werden vijf bestuurders geverbaliseerd voor drugs. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken vanwege rijden onder invloed van drugs.

Daarnaast kreeg één persoon een onmiddellijke inning voor foutieve boorddocumenten. Ook werden twee processen-verbaal uitgeschreven voor illegaal verblijf. Drie gecontroleerde kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een mondmasker. Verder werden er 10 GAS-pv's uitgeschreven voor foutparkeren en één proces-verbaal voor rijden in de verkeerde richting.

Door De Lijn werden 37 reizigers gecontroleerd. 12 personen kregen een ticket inzake fraude met het vervoerbewijs.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto