U bent hier

Grootschalige test mailfunctie BE-Alert

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
07.09.2018 - 16.56u
Door: Mark Jaspers

De eerste donderdag van de maand worden de alarmeringskanalen getest. Het Crisiscentrum maakte van het testmoment op 6 september gebruik om een grootschalige test van BE-Alert te organiseren. Deze keer werd de mailfunctie grondig getest.

Via BE-Alert is het immers mogelijk om naast SMS en gesproken berichten ook mails te versturen.

Er werd een testmail verzonden naar alle mensen die zich reeds hebben geregistreerd in BE-Alert. In totaal werden 366.567 mails verzonden (99,97% geslaagd). Ook heel wat Olenaren kregen een berichtje in hun mailbox. De test was meteen een oproep om de opgegeven contactgegevens te controleren, aan te vullen of indien nodig te wijzigen.

Het was de eerste dergelijke grootschalige mailtest. De komende dagen zal het Crisiscentrum de test grondig evalueren. Op basis van de bevindingen zal het Crisiscentrum in overleg met alle partners bekijken waar BE-Alert verder kan worden verbeterd.

Waarom BE-Alert?

Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die ingeschreven is voor het alarmeringssysteem en waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen bij een gevaarlijke brand, overstroming, kernramp, terreuraanval, ...

Nog niet ingeschreven voor BE-Alert? Doe het vandaag nog via http://www.be-alert.be! Zo word je voortaan meteen verwittigd bij een noodsituatie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto