Zaterdagnacht had in de provincie Antwerpen een extra grootschalige WODCA-actie plaats waaraan 419 politiemensen deelnamen.

Controleplaatsen

De lokale en federale politie voerden controles uit op meer dan 49 plaatsen in de provincie Antwerpen.

Resultaten WODCA-snelheidscontroles

Er werden 6.490 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 600 te snel (9,25%).

Resultaten WODCA-alcoholcontroles

Er werden 8.808 voertuigen staande gehouden voor een alcoholcontrole en er werd bij 7.317 bestuurders een ademtest afgenomen. 377 tests (5,16%) waren positief (220 tests zaten zelfs boven 0,8 promille).

Resultaten WODCA-drugscontroles

Er werden 32 bestuurders gecontroleerd in het kader van de drugscontrole. Van de 29 waarvan een speekseltest werd afgenomen, werden 4 bestuurders positief bevonden en dienden een bloedproef te ondergaan.


Ingetrokken rijbewijzen

36 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Ongevallen

Er gebeurden 6 ongevallen tijdens de Wodca-uren.

In Edegem raakten twee voertuigen betrokken in een verkeersongeval.  Een jong koppel werd overgebracht naar het UZA, hun toestand is momenteel stabiel. De twee inzittenden van het andere voertuig probeerden te vluchten, maar werden met hulp van een helikopter gevat in een nabijgelegen tuin. De politie trof een kleine hoeveelheid drugs aan.

In Heist probeerde een bestuurder weg te vluchten nadat hij betrapt werd op dronken rijden. Hij reed weg van de politie, die hem na een achtervolging tot stilstand kon brengen door spijkereggen. De betrokkene werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Foto : archief /Nnieuws.