U bent hier

Grootse schapenkudde van vzw Kemp begraast oevers Kanaalplas

Mol
09.07.2018 - 09.54u
Door: Mark Jaspers

Vanaf woensdag 11 tot vrijdag 13 juli zorgen meer dan 250 schapen voor heel wat spektakel langs de oevers van de Kanaalplas. Vzw Kemp zet in opdracht van het gemeentebestuur de schapenkudde in om de oevers van de Kanaalplas af te grazen.

Een belevenis op zich en een unieke kans om de echte Kempische heideschapen aan het werk te zien.

Tijdens het weekend van 14 en 15 juli gaat de kudde voor Natuurpunt de berg op van het heidegebied 't oud stort. Op maandag 16 juli keren de schapen terug naar de Kanaalplas. Dinsdagnamiddag 17 juli komen ze aan op domein Zilvermeer waar ze blijven tot vrijdagnamiddag 20 juli. Daarna zet de kudde de tocht verder richting Sibelco.

Uitzicht op Kanaalplas verzekeren

Het toeristische fietspad langs de Kanaalplas tegenover het Zilvermeer biedt prachtige vergezichten over het prachtige meer. Door jaarlijks enkele honderden schapen enkele dagen op de oevers te laten grazen, blijft de groenontwikkeling binnen de perken en het prachtige uitzicht verzekerd.

Bovendien krijgt hierdoor het typische Kempense heidelandschap alle kansen om zich te ontwikkelen. De graasbeurten door meer dan 250 schapen onder begeleiding van een herder van vzw Kemp zijn op zich al een hele belevenis. Als toeristische trekpleister vindt elke zomervakantie één graasbeurt plaats.

Meer info: vzw Kemp, Maarten D'hondt, 0478 64 36 59, info@kempvzw.be, www.kempvzw.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto