Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Grootste boom verrijst weldra in Kasterlee'

MGP

Aan de splitsing van de Noord-Zuidlaan en de Turnhoutsebaan verrijst weldra de hoogste boom in Kasterlee. Een kantoorgebouw in de vorm van een afgeschuinde ellips, waarvan de hoogte werd afgestemd op de kruinen van de nabijgelegen eiken en beuken.

Een ontwerp van de hand van Bart Janssens van Architects in Motion (AIM) die wou inspelen op de maat van de provinciestad en daarnaast de overgang tussen natuur en cultuur wou materialiseren.

Dat het project naadloos aansluit bij het bosrijke karakter van de gemeente Kasterlee, sprak FMGP (Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners) erg aan. De boekhouders op mensenmaat, vertegenwoordigd door Toon Maeriën, Annick Van Herpe en Linda Proost, besloten dan ook om in het verhaal te stappen.

“We keken al enkele jaren uit naar een nieuwe kantoorruimte in Kasterlee. Toen Bart Janssen (AIM) en Marc Bernaerts (Vanhout.pro) ‘IL Cielo’ voorstelden, hebben we niet lang getwijfeld”, vertelt Toon. "Het concept sluit bijna naadloos aan met de visie van FMGP. Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid streven we eveneens na binnen onze dienstverlening. De boomvorm symboliseert dan weer groei, hetgeen waar we onze klanten met raad en daad in bijstaan.”

FMGP, die bestaat uit boekhouders op mensenmaat en momenteel een kantoor heeft aan de Geelsebaan, zal drie van de vijf verdiepingen betrekken. “In de toekomst zullen er op de gelijkvloerse verdieping vergaderruimtes gehuurd kunnen worden. Daarnaast zoeken we nog een vaste huurder voor de eerste etage die bestaat uit een lichte kantoorruimte tot 400m².”

Het team zal zelf begin 2024 zijn intrek nemen in het pand. “Iets waar we met alle collega’s ontzettend hard naar uitkijken”, glundert Linda. “We willen een plaats creëren waar mensen zich goed voelen. We willen zowel onze medewerkers als onze klanten goed omringen zodat ze, net als onze boom, kunnen groeien”, vervolledigt Annick. “Met de eerste steenlegging wordt het eerste zaadje geplant, en we twijfelen er niet aan dat er snel iets heel moois zal groeien.”

Contact ilcielo@fmgp.be of 014/859226

MGP

Deel dit artikel