U bent hier

Grootste voedselbos crowdfunding ter wereld van start in België

Heist op den Berg | Kempen regio | Lier regio | Nationaal | Neteland | Turnhout regio | Vlaanderen | Vorselaar | Westerlo
22.12.2020 - 14.29u
Door: Mark Jaspers

75 hectare vol planten met bomen. Dit is de ambitie van The Biggest Tree Plant. Over heel België liggen er een honderdtal terreinen die meedoen aan de grootste voedselbos-crowdfunding ter wereld.

Zoek je nog een origineel cadeau voor kerst of nieuw? Geef dan een boombon!

"Het is een unicum in België dat wij 75 hectare grond beschikbaar hebben. Indien we vandaag 2 miljoen euro krijgen hebben we die in één klap volgeplant" zegt Louis De Jaeger, landschapsarchitect en bezieler van deze campagne.

The Biggest Tree Plant zamelt geld in voor een honderdtal mensen die een stukje grond hebben dat ze willen omvormen tot voedselbos.

De populariteit van voedselbossen is de laatste jaren enorm gestegen: niets zo heerlijk als een bos waarin alle bomen lekkernijen produceren.

"In Nederland zijn voedselbossen meer ingeburgerd dan in België, maar deze actie zorgt voor een inhaalbeweging vanjewelste, een crowdfunding voor 75 hectare extra voedselbos is namelijk een wereldrecord" zegt Bart Wolput, directeur van GiveADay en mede-oprichter van deze campagne.

"Ik heb zelf een stukje grond en droomde al een tijdje van een voedselbos, deze campagne geeft me een duwtje in de rug om hier eindelijk werk van te maken.

Via de online community ontmoet ik gelijkgezinden om ideetjes mee uit te wisselen en de extra centjes zijn uiteraard meer dan welkom." zegt Thaïsa Van Speybroek, archeologe en voedselbos-eigenaar uit het Meetjesland.

Via de campagnewebsite kun je een origineel en duurzaam cadeau kopen: een 'kerst'-boom, een nieuwjaarsboom, een troostboom of als je een oogje hebt op iemand: een 'secret-crush'-boom. Alle opbrengsten gaan integraal naar de aanplant van bomen op een honderdtal terreinen verspreid over heel België.

Boodschap van de kerstman

De kerstman zit in zware problemen, zijn Noordpool is aan het smelten. Om dit tegen te gaan moet de klimaatopwarming gestopt worden. De kerstman roept op om zoveel mogelijk bomen planten in eigen tuin, op de speelplaats of waar dan ook. Zie hier zijn kerstboodschap.

www.grootsteboomplantactie.be
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto