Kerstmis komt heel dichtbij.  Alle Kempenaren & Netelanders zijn stilaan bezig de feestdagen voor te bereiden.

De creatieve dames van De Wollies komen in de eindfase voor hun gooi naar de Prijs 'Grootste & Warmste Kerstboom-haken van België'.  

Je kan de komende dagen de voorbereidingen met een opvallend houten skelet op de Grote Markt Herentals volgen,  in de buurt van Den Engel-Optiek Zwijsen. 

'1.000-en granny lapjes voor Grootste Kerstboom van België'

'We zijn begin mei dit jaar begonnen met het haken en breien van granny lapjes van 20 op 20 centimeter voor deze gigantische kerstboom', zegt Marie-Jeanne van De Wollies. '

We willen de grootste kerstboom van België maken met zo'n 3.500 lapjes.  Ook steunen we de minderbedeelden in de gemeenschap.

Momenteel is de grootste boom van Belgie te vinden in Rollegem. Deze is 8 meter hoog. Samen met de hulp van een massa mensen uit Neteland willen de Wollies dat record verbreken.

Voor elk lapje stof vonden we immers een sponsor. Voor 2 euro kon je een lapje ondersteunen.  

De opbrengst gaat naar het Olivia Fund.

Na Kerstmis verwerken we alle lapjes tot dekens. Deze dekens worden geschonken aan organisaties die mensen in nood helpen.

Onze actie gebeurt met medewerking van lokaal bestuur Herentals, dat voor het geraamte, de plaatsing op de Markt en de verlichting vandaag zorgen in samenwerking met Verwerft Schrijnwerkerij op de Lierseweg.  Ook nog een dankwoordje aan schepen Bart Michiels voor de extra steun', besluit Marie-Jeanne.

Het team Feniks met kunstenaressen Agnes Janssens & Jenny Verelst gaan de 'piek' voor deze unieke kerstboom aanbrengen.  Red. & foto's Johan Temmerman/NNieuws.