U bent hier

Grootste zaalvoetbalbond geeft seizoen nog niet op

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
11.01.2021 - 20.02u
Door: Mark Jaspers

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup ("LZV Cup") is met 802 aangesloten clubs de grootste zaalvoetbalfederatie van het land. Er zijn 66 competitiereeksen in tientallen Vlaamse regio's. Kenmerkend is dat alle wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter.

Sinds half oktober is zaalvoetballen niet meer toegestaan, en het ziet ernaar uit dat dit nog een tijdje zal blijven duren. In de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup wordt het seizoen echter nog niet opgegeven.

Algemeen Manager Kris Verbert: "Alle LZV Cup wedstrijden tot en met 31/01 werden eerder al uitgesteld. Die datum zal nog verlengd worden, maar momenteel is nog niet duidelijk tot wanneer.

We aanvaarden de overheidsmaatregelen en zijn er ons van bewust dat die nuttig zijn. Ook al vormt het zaalvoetballen met hooguit 20 mensen in grote zalen van 800 vierkante meter op zich niet zo'n groot risico. Het gevaar schuilt vooral in het nadien lang samenzitten in kleedkamers en cafétaria's.

We weten dat andere bonden denken aan een volledige afgelasting, maar dat doen ze vooral om financiële en juridische redenen die bij ons niet van toepassing zijn.

In de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup blijft het sowieso de bedoeling om nog wedstrijden te spelen zodra het terug wordt toegestaan door de overheid.

We hebben de einddatum van de competitie al met één maand verlaat tot eind juni. Dat is nog bijna 6 maanden in de toekomst. Tegen dan kan de situatie er helemaal anders uitzien. Waarschijnlijk in positieve zin dankzij de vaccinatiecampagne en het warmere weer.

Uiteraard is het een utopie om nog alles gespeeld te krijgen, maar dat hoeft ook niet. Het klassement in onze 66 reeksen zal uitzonderlijk worden opgemaakt op basis van het gemiddelde aantal behaalde punten per wedstrijd.

Clubs wiens kansen op promotie of behoud werden aangetast mogen zelf kiezen in welke reeks zij volgend seizoen aantreden. Uit ervaring weten we dat we vrijwel altijd aan die wensen kunnen voldoen. Juridische problemen komen daar niet bij kijken. Onze 802 clubs zijn vriendenploegen die spelen voor hun plezier en er geen belang bij hebben om koste wat het kost te promoveren.

Ook op financieel gebied komen we onze clubs tegemoet. Aan het eind van dit seizoen bekijken we hoeveel percent van de wedstrijden er door Covid-19 niet gespeeld zijn geraakt, en dan worden de clubs daarvoor gecompenseerd. Zo deden we het ook vorig seizoen tot ieders tevredenheid.

Zodra er een redelijk zicht is op een nieuwe startdatum zullen wij een aangepaste wedstrijdkalender bekendmaken. En als het toch niet meer mag dit seizoen, dan staan we er volgend seizoen weer.

Intussen komen er verrassend veel aanvragen binnen om nieuwe clubs op te richten. Dankzij Covid-19 beseffen mensen des te meer hoe belangrijk sociaal contact is. En dat is toevallig precies waar wij voor staan: al zaalvoetballend je vrienden vaker zien."

imageMeer nieuws

Nicole Boonen opvolger van Peter Bellens in provincieraad

Nicole Boonen opvolger van Peter Bellens in provincieraad
Herentals | Kempen regio | Provincie Antwerpen 27.01.2021 - 09.24u

Corona of niet: 15% meer ondernemingen opgestart

Corona of niet: 15% meer  ondernemingen opgestart
Kempen regio | Neteland 27.01.2021 - 08.19u

Meer dan half miljoen oproepen voor VDAB in 2020

Vlaanderen 26.01.2021 - 22.23u

Maatwerkbedrijven kiezen Colruyt als ‘Ambassadeur van het jaar’

Maatwerkbedrijven kiezen Colruyt als ‘Ambassadeur van het jaar’
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.01.2021 - 18.42u

Ook Tongelse Dorpsfeesten uitgesteld

Westerlo 26.01.2021 - 18.40u

Akkoord over buitenschoolse activiteiten: 1 hobby of activiteit in kleinere bubbels

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2021 - 18.25u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 26.01.2021 - 17.06u

Huis van het Kind Herenthout opent babytheek

Herenthout 26.01.2021 - 17.04u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto