Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grote kans op gladde wegen vannacht en morgenochtend

Maurice sneeuw

Ook deze nacht en morgenochtend raadt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weggebruikers aan om erg voorzichtig te zijn. Het winterse weer heeft Vlaanderen nog niet verlaten. Het risico op gladde wegen blijft voorlopig nog bestaan.  

Het KMI zegt dat er deze nacht nog winterse neerslag gaat vallen. De neerslagzone zal pas tegen morgenochtend Vlaanderen verlaten. Ook de wegdektemperaturen gaan alweer stevig onder het vriespunt waardoor er een grote kans is op gladheid de komende nacht.

De strooidiensten van AWV volgen de toestand op de weg op en rijden uit waar en wanneer nodig. De voorbije 24 uur gebruikte het agentschap in totaal 4600 zout en pekel om de wegen en fietspaden zo veilig mogelijk te houden.

 

Twee cruciale tips blijven bij gladde wegen overeind: Pas uw snelheid aan en houd afstand! Let er ook op om voldoende afstand te houden.

Iedereen kan helpen de wegen mee veilig te houden door winterse neerslag te melden in de app van het KMI. Deze informatie wordt onder andere door AWV gebruikt om strooi beslissingen te verfijnen. Raadpleeg vooraleer je de weg opgaat de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) voor de actuele verkeerssituatie op de snelwegen.  Foto NNieuws : Maurice in de Neteland sneeuw.

 

Maurice sneeuw

Deel dit artikel