Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grote opendeurdag in Vorselaar

Op zaterdag 8 oktober krijgen inwoners van Vorselaar een unieke blik achter de schermen en kunnen ze op een leuke manier kennismaken met de gemeentelijke dienstverlening. De gemeente voorziet heel wat fijne animatie voor jong en oud, een hapje en een drankje en ook gelegenheid tot participatie in tal van projecten. De opendeurdag vindt plaats tussen 10u en 16u. Deelnemers melden zich gratis en zonder inschrijving aan bij de onthaalstand in het gemeentehuis. Neem de ingang vooraan op de Markt.

Bezoek 10 locaties

Vervolgens wandel je langs 10 locaties die allemaal op een steenworp van elkaar liggen: het gemeentehuis (1), het gloednieuwe gezondheidshuis “PIOEN” (2), het vernieuwde Marktplein (3), Huis van Bockstal (4), het nieuwbouwproject van Zonnige Kempen in de Nieuwstraat (5), de centrumparking naast de bib (6), de bibliotheek die haar verwendag viert (7), het lokaal dienstencentrum Sprankel! (8), serviceflats de Schittering (9) en de Fietsbieb (10).

Op die locaties kom je meer te weten over o.a. de kinder- en jongerencampus in de Cardijnlaan, de recente vernieuwingen op de site van de Schranshoeve, verschillende onthardingsacties in onze gemeente, het nieuwe interdisciplinaire gezondheidshuis PIOEN (dat dezelfde week zal opstarten), de ruimtelijke toekomst van het dorpscentrum in Vorselaar, autodelen, de UiTPAS, … en nog veel meer.

Serviceflats de Schittering en LDC Sprankel! vieren hun 10-jarig jubileum en geven informatie over hun werking en de verdere uitbouw tot een “sociale campus” in 2024. Om 11u, 13u30 en 15u30 kan je bovendien een rondleiding volgen in de serviceflats.

De bib verwelkomt je op een heus verwenfeest met een doorlopende boekenverkoop, artistieke arcadegames, prentenboekendans om 14u, voorleesmomentjes om 11u30 en 14u30, workshop handletteren om 10u30 en 12u30 en een spellencarrousel om 11u, 13u en 15u. Ook Digidak Vorselaar zet de deuren wagenwijd open. Kom dus zeker een kijkje nemen!

De Fietsbieb in het gemeentepark achteraan het gemeentehuis opent ook haar deuren. Je kan die dag gratis je fiets laten labelen bij de Fietsbieb.

Doe mee aan de zoektocht en ontvang een kleine verrassing

Voor de speurneuzen is er een zoektocht voorzien. Wie onderweg het antwoord vindt op enkele vragen, krijgt nadien nog een kleine verrassing bij het onthaalpunt in het gemeentehuis.

Kom met de fiets of te voet

Kom bij voorkeur met de fiets of te voet. Er worden ruime fietsparkings voorzien vooraan het gemeentehuis en op de centrumparking naast de bibliotheek in de Nieuwstraat. Neem je spaarkaart van ‘Vorselaar stapt en trapt’ mee, dan krijg je een extra sticker bij het onthaal.

Kom je toch met de wagen? Hou er dan rekening mee dat er die dag een parkeerverbod geldt op de centrumparking naast de bibliotheek. Je kan je auto kwijt aan de Mgr. Donchelei of op de parkeerplaatsen aan Oostakker.

Deel dit artikel