Op 15 augustus is Noorderwijk het epicentrum van het vrouwenwielrennen. Dit jaar wordt de allereerste keer de Grote Prijs Yvonne Reynders gereden, een internationale wielerwedstrijd volgens de reglementen van de UCI en Belgian Cycling.

'De Grote Prijs Yvonne Reynders is een eerbetoon aan de wielerheldin Yvonne Reynders', zegt Nathalie Bertels, voorzitster Café Welkom Veloclub en organisatie Grote Prijs Yvonne Reynders.

'Een wielrenster die 7 keer wereldkampioen is geworden in de jaren '60 en nooit erkenning heeft gekregen voor haar sterke prestaties. Dit jaar, het jaar dat ze 85 jaar is geworden, is er eindelijk een Grote Prijs die naar haar wordt vernoemd.

Trouwens de eerste Grote Prijs in België die genoemd wordt naar een vrouw.

De lijst met namen van de deelnemende ploegen beginnen stilaan ingevuld te geraken. Enkele grote namen zijn net bevestigd. De trots van Noorderwijk zal strijden voor de eretitel van Super Yvonne. Bijgestaan door een super sterk team zal Sanne Cant op 15 augustus in Noorderwijk starten.

Noorderwijk maakt zich op om Sanne Cant te verwelkomen als één van hen. De organisatie is alvast heel enthousiast over dit nieuws.
Zoals Yvonne Reynders in haar tijd erkenning ontbrak, is er nog steeds niet voldoende erkenning voor wielrensters zoals Sanne Cant. De laatste jaren is hier stilaan verbetering in voelbaar.

Maar er is nog een lange weg te gaan. De Grote Prijs Yvonne Reynders wilt mee verder bouwen aan de weg naar meer erkenning voor het vrouwenwielrennen. De organisatie kiest daarom ook resoluut om enkel een vrouwenkoers te organiseren. De Grote Prijs Yvonne Reynders is geen substituut voor een mannenwedstrijd.

Roos als symbool voor de vrouw, Yvonne-roos als symbool voor de Grote Prijs Yvonne Reynders. Het ganse dorp zal roos kleuren, zoals Herentals Groen kleurde voor het na-Tourcriterium van Wout Van Aert.

Daarom zal ook de winnares van de Grote Prijs Yvonne Reynders gehuld worden in een roze trui. De gele trui van Van Vleuten in de Tour zal verbleken bij de pracht van deze trui.

Enkele namen :
(PLANTUR PURA) De Wilde Julie, De Baat Kim, Alvarado Ceylin Del Carmen,
(BINGOAL CASINO - CHEVALMEIRE - VAN EYCK SPORT) Braam Danique, Druyts Kelly, (IBCT) Van Eynde Fien, (LOTTO SOUDAL LADIES) Docx Mieke
(PARKHOTEL VALKENBURG) Vanhove Marith, Schoens Quinty, Van Rooijen Sofie, (PISSEI - GROEP T.OM.) Bastiaenssen Fauve, (PROXIMUS - ALPHAMOTORHOMES DOLTCINI) Franck Alicia.'  Foto : GP Yvonne Reynders /Jo Helsen/Café Welkom.

Programma
12:30 - opening koerscafé Welkom Ring.
13:15 - ploegenvoorstelling
14:30 - officiële start.