Zonhoven - Herentals - Aartselaar.- Group Jansen uit Zonhoven neemt Maes Industries (Herentals) en Ababti (Aartselaar) over en stappen zo mee in hun strategische groei.

Deze bekende bedrijvengroep is al jaren succesvol actief in de sectoren health & cleancare, offices, leisure, retail, tunnels. Group Jansen, met een omzet van €190 miljoen, staat bekend voor innovatieve eigen producten en diensten. 460 ervaren medewerkers maken vandaag de dienst uit.

'We gaan met Maes en Abati Industries op strategische geïntegreerde manier nu nauwer samenwerken zodat we zowel onze projecten als onze bedrijven extra zullen versterken en zo een extra troef aan onze klanten bieden', klinkt het enthousiast bij Group Jansen.

'Er komen zo 70 nieuwe ervaren collega's bij, én 30 partner-onderaannemers.

De naam Maes Industries blijft behouden, Abati wordt Jansen Technics HVAC-S.
Jimmy Maes en Jan Van Deynze blijven aan boord.

Met deze grote stap zetten we voluit in op de groei van al onze bedrijven, onze mensen en ons gezamenlijk portfolio van projecten. Verder breiden we onze waaier aan activiteiten op vlak van sanitair en technieken extra uit met nog meer kennis in eigen huis.'

Maes Industries : 'Specialist in hernieuwbare energieën én een optimale klimaatbeheersing'

Maes Industries uit Herentals (Hemeldonk) is in de voorbije 16 jaar in heel het land uitgegroeid tot een vaste waarde in installatie, onderhoud en herstelling van HVAC. Omzet : €9,5 miljoen.

'Voor alles wat te maken heeft met koeling, warmtepompen (hot today!), ventilatie kan je bij Maes Industries terecht met een uitgelezen service 24/24u. De sterkte van Maes ligt bij een geïntegreerde aanpak op maat', zegt Jimmy Maes, oprichter en CEO. 'Voor onze medewerkers verandert er niets.  We zijn blij met deze overname, dat is een mooi toekomstperspectief  voor heel het team.'

Hernieuwbare energieën en een optimale klimaatbeheersing zijn key-begrippen in hun activiteiten die vandaag zo actueel zijn in ons land en in heel de EU.

Bij Abati Industries (Aartselaar) kunnen klanten terecht voor Design & Build projecten op vlak van HVAC en Sanitair en dit voor zowel kleine als grote projecten. Abati heeft ook een serviceafdeling met 24/24 ondersteuning, herstellingen en interventies. Omzet: €5,3 miljoen.

Het team neemt graag met een "Proud Together Team Spirit" de verantwoordelijkheid voor de DB(F)M van zowel HVAC als sanitair in Vlaanderen & Brussel.

Strategische groei met een krachtig energiek team

'Group Jansen wil samen met Maes Industries en Abati z'n positie op de Belgische markt verstevigen en voluit gaan voor een nog meer geïntegreerde samenwerking waar iedere klant én leverancier 100% de voordelen van plukt.

Samen willen we vastbesloten verder inzetten op de mooie synergie tussen onze drie succesvolle ondernemingen.'

Over het overnamebedrag is niet gecommuniceerd.  Foto's NNieuws. Later meer.

https://www.groupjansen.com/nl/
https://www.maesindustries.be/
https://www.abati.be/