Group Joos heeft een akkoord bereikt met Colruyt Group over de verkoop van zijn divisie Joos Hybrid.

De verkoop kadert volledig in de strategische beslissing van Group Joos om zich meer toe te leggen op de verdere uitbouw van zijn divisies Joos Print en Joos Connect en de recentelijke exportontwikkelingen.

Group Joos wil de focus leggen op grafische communicatie en printing in een bredere context. Zo wil Group Joos onder meer de direct marketing activiteiten met sterk gepersonaliseerde direct mail-campagnes en zijn tak van beveiligd drukwerk verder uitbouwen.

Met de verkoop van de in Haasrode gevestigde dochteronderneming Joos Hybrid trekt Group Joos zich terug uit de markt van transactionele communicatie.

Group Joos was in zijn 85 jarig bestaan sinds 2004 via een acquisitie actief in deze markt.

Colruyt Group verwerft onmiddellijk 100% van de aandelen van Joos Hybrid.

Het bedrijf heeft een omzetgrootte van 15 miljoen euro en telt ongeveer 80 medewerkers. Beide partijen zijn overeengekomen geen details met betrekking tot prijszetting of andere voorwaarden van de transactie vrij te geven. De waardebepaling gebeurde door toepassing van marktconforme  aarderingsmethodes.

Over Group Joos

Group Joos is een 100% familiebedrijf, waar vandaag de 4e generatie zijn intrede doet.

Sinds 1935 verzekert Group Joos dagelijks een relevant breed producten- en dienstaanbod van grafische producten en communicatie-oplossingen; vandaag zowel op papier als digitaal.

In 2019 behaalde Group Joos een geconsolideerde jaaromzet van 46,6 miljoen euro met 224 medewerkers.

Joos Print

Joos Print verzorgt klassiek drukwerk zoals administratieve, commerciële en logistieke documenten. Deze divisie specialiseerde zich in veiligheidsdrukwerk, ook wel 'security printing' genoemd.

Dankzij een hoge productiecapaciteit voor drukwerk gecombineerd met een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden groeide Joos Print uit tot een internationale speler voor maatoplossingen in de drukkerijsector.

Joos Connect

Met de divisie Joos Connect zet Group Joos in op productie en dienstverlening op vlak van marketingcommuncatie. Hiervoor maakt Joos Connect gebruik van de meest geavanceerde digitale printtechnologie.

Zo investeerde Group Joos onlangs als eerste bedrijf in de ProStream 1800, een hoog volume en hoogkwalitatieve inkjetprinter van Canon.

Exportontwikkelingen

Met zijn 50% participatie in Michael Schiffer Dialogue GMBH en Smartcomm GMBH, een grafische groep in Rheinberg nabij Dusseldorf, zette Group Joos eind 2018 voor het eerst voet aan wal op één van de belangrijkste markten van Europa.

De Duitse organisatie telt 100 werknemers en is goed voor 14 miljoen omzet per jaar. De activiteiten van het bedrijf zijn complementair met deze van Joos Print en Joos Connect.

Op 12 maart 2020 tekende Group Joos een tienjarig samenwerkingsakkoord met SENAPI, de officiële drukkerij van de République Démocratique du Congo.

In het kader van dit akkoord wordt alles in gereedheid gebracht om ter plaatse een volwaardige drukkerij van overheidsdrukwerk uit te bouwen. roup Joos heeft sinds 1995 een verkoopfiliaal in Nederland en exporteert daarnaast rechtstreeks naar diverse andere Europese landen.(pp)