Group Joos, met de derde generatie aan het roer en meer dan 80 jaar actief in de grafische markt, breidt uit. Vanaf februari 2018 vindt Gubro Print onderdak bij Joos Connect in de Visbeekstraat in Turnhout.

De overname verzekert Group Joos van een nog gediversifieerder aanbod in de grafische markt. Gubro Print blijft een aparte en zelfstandige entiteit naast zusterbedrijven Joos Print, Joos Connect en Joos Hybrid.

Gust Broeckx blijft Gubro Print zelf leiden.

Met vestigingen in Turnhout en Leuven, 220 enthousiaste medewerkers en een omzet van 40 miljoen euro behoort Group Joos tot de leidende bedrijven in de grafische communicatiemarkt in België.

Group Joos concentreerde zich tot nu toe op eenconsolidatie van grote oplages in de formulierenmarkt en in de uitbreiding van het aanbod van digitaal en gepersonaliseerd drukwerk. Vandaag komt daar nu ook planodruk bij.

Een domein waarin Gubro Print zich van meet af aan in gespecialiseerd heeft. We spreken over kleinere tot middelgrote oplagen handels- of familiedrukwerk, van brochures, flyers, visitekaartjes, omslagen, programmaboekjes over zelfs huisstijl en logo,enzovoort.

Alex Joos, CEO Group Joos "Wanneer een klant met een vraag komt, kijken wij intern wat de beste productiewijze is en bieden we een geïntegreerde oplossing op maat aan. Wij hebben nu een gamma aan mogelijkheden in ons printplatform en die kunnen we efficiënt inzetten en combineren. Met veel plezier spelen we een adviserende rol, we weten welke capaciteit en mogelijkheden we hebben en hoe we die optimaal kunnen inzetten."

Group Joos bestaat uit drie entiteiten, Joos Hybrid, Joos Print en Joos Connect, elk met hun eigen cliënteel, productie-apparaat en organisatie. Gubro Print wordt een vierde entiteit.

Gust Broeckx: "Ik zal nog een aantal jaren meedraaien en aan het roer blijven. We blijven dezelfde service bieden als voorheen, en eigenlijk meer. Want ook van onze kant uit, is het aanbod nu uitgebreid. Met andere woorden: de continuïteit is verzekerd, op een kwalitatieve manier.

Alex Joos: "Voor de verhuis effectief plaatsvond, is er een personeelsuitwisseling geweest tussen Group Joos en Gubro Print. We garanderen een naadloze overgang: alles is grondig voorbereid, de knowhow gedeeld. Wij zijn er klaar voor."