Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guido Gids laat studenten kennismaken met troeven van Geel

In oktober verdeelt de stad Geel zo’n tweeduizend Guido Gidsen aan eerstejaars- en kotstudenten. Deze stadsgids zet het Geelse aanbod aan lokale voorzieningen, handelaars en ontspanningsmogelijkheden in de kijker.

Dit in combinatie met kortingsbonnen voor zowel lokale als nationale winkels en acties. De stad wil zo studenten aan het begin van het academiejaar meteen kennis laten maken met al wat Geel te bieden heeft.

De stad heeft met de campussen van Thomas More en KU Leuven meer dan zesduizend studenten op haar grondgebied. De meeste hiervan zijn van buiten de stadsgrenzen en kennen Geel misschien nog niet zo goed. Daarom deelt ze aan de start van het academiejaar gratis Guido Gidsen uit: een stadsgids die geschreven is voor én door studenten.

“In Geel valt er heel wat te beleven”, vertelt schepen van ondernemen Tom Corstjens. “Als studentenstad vinden we het dan ook belangrijk dat de studenten van Thomas More en KU Leuven die in Geel les volgen bekend zijn met dit aanbod. Dankzij de Guido Gids komen de studenten te weten waar ze in onze stad kunnen genieten van een lekker hapje en een drankje, gezellig kunnen winkelen, Geelse bezienswaardigheden kunnen ontdekken, samen kunnen sporten ... Aan de Guido Gids is ook een app verbonden. Zo kunnen ze het Geelse aanbod makkelijk digitaal terugvinden.”

Verdeling tijdens welkomstfeest

Op woensdagavond 11 oktober waren alle Thomas More- en KU Leuvenstudenten van de Geelse campussen welkom op jeugdcentrum De Bogaard om het academiejaar in stijl op gang te trappen.

Op de ‘Studentenwelkom’ verwende de stad ze met een gratis frietje en drankjes, sfeervolle muziek en toffe randanimatie. Er waren ook verschillende standjes waar de studenten Geel al wat beter konden leren kennen.

Tijdens het evenement hadden de eerstejaars- en kotstudenten de mogelijkheid om hun Guido Gids af te halen. Iedere student kreeg bij de afhaling ook een goodiebag met allerlei lekkers mee. De resterende Guido Gidsen deelt de stad uit op maandag 16 oktober in de agora van Thomas More campus Geel.'

Deel dit artikel