Rotary Club Herentals heeft vanmiddag 1.800 flesjes desinfecterende handgel geschonken aan de directies van de Herentalse scholen kOsh, GO! en Arkades.

'Vanuit de wereld van het onderwijs hadden we gehoord dat er heel wat gevraagd werd aan de scholen bij deze speciale doorstart,' zegt Rotary-voorzitter Guido Nicolai.  'En er zijn geen budgetten voorzien, zodat er ook financieel naar allerlei oplossingen moet gezocht worden.

Onze serviceclub investeert nu €21.600 voor de scholen.  We konden een aankoop doen van een lot gelflesjes, dank zij de tussenkomst van één van onze leden. Na enkele video-calls en telefoongesprekken was de actie rond.

De scholen zijn laaiend enthousiast.  Afhankelijk van het aantal leerlingen ontving kOsh 1.200 handgels, GO! 500 en Arkades 100 stuks.  Samen 1.800 leerlingen.

Patrick Heremans : 'Desinfecterende handgels meer dan welkom, dank Rotary'

Patrick Heremans, coördinerend kOsh-directeur : 'Onze scholengroep wil Rotary Herentals van harte bedanken voor hun inspanningen en ondersteuning in deze moeilijke coronatijden. De handgels zijn meer dan welkom en zullen over de campussen van het basisonderwijs en secundair verdeeld worden vanaf 15 mei, het moment waarop de eerste groepen weer in school verwacht worden.'

Katrien Adriaensens : 'Enorm dankbaar voor deze gift van Rotary Herentals'

'Veiligheid staat voorop en we zijn volop bezig met de herorganisatie van onze campus om dit alles in goede banen te leiden', zegt Katrien Adriaensens, directeur GO! Campus De Vesten. 'Er worden maatregelen genomen om de social distancing te garanderen en veiligheidsmaterialen worden aangeschaft.

Een behoorlijke extra kost voor onze campus, maar we zullen onze leerlingen op een warme en veilige manier terug verwelkomen. We zijn dus enorm dankbaar voor deze gift van Rotary Herentals.'

'Rotary Club Herentals : inzet voor lokale goede doelen'

Voor het correct gebruik van handgel (200ml) is er een uitgewerkte procedure binnen de medische wereld. In de begeleidende video hierboven tonen de leden van onze club hoe je deze gel correct kan gebruiken.

'Rotary Club Herentals heeft in het verleden ook reeds de plaatselijke jeugd gesteund. Zo hebben we bijgedragen aan de bouw van het gidsenlokaal nabij de Kleerroos en steunden we de school De Vesten bij een anti-pest project.

We hebben ook een bank gesponsord, gemaakt door de Herentalse scholieren van kOsh Campus Scheppersstraat. Die cirkelvormige bank is geplaatst rond een boom die we hebben geschonken aan de stad Herentals in kader van een wereldwijde klimaatactie van Rotary en die in het Netepark staat.

Met het huidige scholenproject willen we ons engagement naar de Herentalse jongeren verstevigen', besluit Guido Nicolai.

Op de foto : Rotary Herentals overhandigt aan de Lakenhal de handgels aan de schooldirecties van kOsh, GO! en Arkades / Nnieuws / Guy Verellen.