U bent hier

Gunning restauratiewerken Keeses Molen en sloopwerken parochiecentrum

Kasterlee
11.10.2018 - 09.47u
Door: Mark Jaspers

Het gemeentebestuur heeft twee deadlines gehaald die het zichzelf had gesteld. Zo werden de afgelopen dagen zowel de restauratiewerken van Keeses Molen als de sloopwerken van het Parochiecentrum gegund. De brieven voor niet-gunning en gunning zijn vertrokken.

De gunning voor Keeses Molen heeft extra tijd gevergd omdat in uitvoering van de wetgeving overheidsopdrachten twee keer een bijkomende prijsverantwoording moest worden gevraagd die telkens juridisch werd afgetoetst bij de juridische dienst van IOK. "Onze verwachting is dat voor het einde van het jaar de werken aan de molen kunnen starten zodat hij tegen de zomer van 2019 weer in al zijn glorie zal staan pronken op de Kempense Heuvelrug naast de Geelsebaan," zegt burgemeester Ward Kennes.

De sloop van het leegstaande PC zal plaats maken voor een nieuwe groene ruimte in het hart van het dorp Kasterlee. "De gemeente heeft de zone voor lange tijd in erfpacht genomen met het engagement er openbaar groen in te richten," licht schepen van openbare werken Guy Van de Perre toe. Naast groenvoorzieningen komen er ook speelruimte voor kinderen, bij-vriendelijke planten en enkele parkeerplaatsen aan de rand. Aangezien ook de sloopvergunning binnen is, wijst alles erop dat de sloopwerken nog dit najaar van start kunnen gaan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto