U bent hier

Gust en Delia samen op de fiets dankzij fietsweek woonzorgcentrum Ten Hove

Mol
13.05.2019 - 12.54u
Door: Mark Jaspers

Van 6 tot 10 mei organiseerde het woonzorgcentrum in Ten Hove hun tweejaarlijkse fietsweek. Dankzij dit initiatief genoten ook Gust en Delia, bewoners van het woonzorgcentrum en bijna 61 jaar gelukkig getrouwd, na lange tijd nog eens van een gezamenlijk fietstochtje.

Tijdens de fietsweek probeert de paramedische dienst van het woonzorgcentrum in Ten Hove met zoveel mogelijk bewoners te gaan fietsen met de rolstoelfiets en duofiets. Dankzij de fijne samenwerking met dienstencentrum De Witte Mol kon hiervoor een extra duofiets en rolstolfiets ingezet worden.

Liefde voor de fiets en voor elkaar

Gust en Delia wonen iets meer dan een jaar in het woonzorgcentrum in Ten Hove. Beiden zijn afkomstig uit Achterbos, maar al snel verhuisde Delia samen met haar ouders richting Zolder. Haar vader was er 'pompier' in de steenkoolmijn en moest dicht bij zijn werk wonen.

De liefde tussen Gust en Delia was echter zo groot dat ze vaak met de fiets van Achterbos naar Zolder reden en omgekeerd om bij elkaar te kunnen zijn. Tot het moment dat Gust Delia definitief ging terughalen om met haar te trouwen en zich in Mol te vestigen. Gust en Delia kochten nooit een auto en gingen elke dag een uurtje fietsen.

Het koppel genoot enorm van het fietstochtje: Gust op de driewieler en Delia op de rolstoelfiets. Zij hopen op deze manier nog vaak samen te fietsen, een wens waaraan het woonzorgcentrum graag tegemoet komt.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, paramedische dienst, 014 33 16 33, animatie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto