U bent hier

Gust en Delia samen op de fiets dankzij fietsweek woonzorgcentrum Ten Hove

Mol
13.05.2019 - 12.54u
Door: Mark Jaspers

Van 6 tot 10 mei organiseerde het woonzorgcentrum in Ten Hove hun tweejaarlijkse fietsweek. Dankzij dit initiatief genoten ook Gust en Delia, bewoners van het woonzorgcentrum en bijna 61 jaar gelukkig getrouwd, na lange tijd nog eens van een gezamenlijk fietstochtje.

Tijdens de fietsweek probeert de paramedische dienst van het woonzorgcentrum in Ten Hove met zoveel mogelijk bewoners te gaan fietsen met de rolstoelfiets en duofiets. Dankzij de fijne samenwerking met dienstencentrum De Witte Mol kon hiervoor een extra duofiets en rolstolfiets ingezet worden.

Liefde voor de fiets en voor elkaar

Gust en Delia wonen iets meer dan een jaar in het woonzorgcentrum in Ten Hove. Beiden zijn afkomstig uit Achterbos, maar al snel verhuisde Delia samen met haar ouders richting Zolder. Haar vader was er 'pompier' in de steenkoolmijn en moest dicht bij zijn werk wonen.

De liefde tussen Gust en Delia was echter zo groot dat ze vaak met de fiets van Achterbos naar Zolder reden en omgekeerd om bij elkaar te kunnen zijn. Tot het moment dat Gust Delia definitief ging terughalen om met haar te trouwen en zich in Mol te vestigen. Gust en Delia kochten nooit een auto en gingen elke dag een uurtje fietsen.

Het koppel genoot enorm van het fietstochtje: Gust op de driewieler en Delia op de rolstoelfiets. Zij hopen op deze manier nog vaak samen te fietsen, een wens waaraan het woonzorgcentrum graag tegemoet komt.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, paramedische dienst, 014 33 16 33, animatie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto