Guy Martens, algemeen directeur van Martens Glasindustrie Hoogstraten (Transportzone Meer), volgt Rony Bols, gedelegeerd bestuurder van Groep Eribel N.V., op als voorzitter van Voka Kempen Noord.

Martens is tevens voorzitter van het Lokaal Ondernemersnetwerk (LON) van Voka Kempen voor de stad Hoogstraten en de gemeenten  Merksplas, Rijkevorsel en Baarle-Hertog. Guy Martens zal in die hoedanigheid ook deel uitmaken van Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur van Voka Kempen.

Tijdens de gesmaakte jaarlijkse nieuwjaarsdrink van Voka Kempen Noord, droeg Rony Bols het voorzitterschap van deze LON over aan Guy Martens.

Bols blijft actief als bestuurslid en blijft zijn mandaat in de Gecoro (Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) en de Lokale Raad Economie van Hoogstraten uitoefenen. Hij blijft ook actief in de bedrijventerreinvereniging De Kluis en omgeving.
 
Guy Martens: “Ik wil de lokale werking van Voka Kempen verder verankeren in de Noorderkempen. Het succes van onze ondernemingwordt - ook in de globale wereld anno 2013 - toch nog altijd mee bepaald door onze nabije omgeving. De samenwerking tussen ondernemers uit de regio is cruciaal. Wij organiseren netwerkactiviteiten, maar ook initiatieven als bedrijventerreinmanagement dragen hiertoe bij. We doen zaken met elkaar, maar weten elkaar ook te vinden in minder evidente omstandigheden. We spreken dezelfde taal. Daarnaast zijn wij er ook om de  belangenvan onze ondernemers te verdedigen, om ervoor te zorgen dat de directe omgeving waarin wij  zaken doen ook rekening houdt met onze uitdagingen. En die zijn vandaag de dag niet klein. De goede verstandhouding met andere partijen zoals scholen en dus zeker ook onze lokale besturen zullen de komende jaren onze belangrijkste doelstellingen blijven.”
 
De lokale ondernemersnetwerken (LON’s) hebben altijd al een prominente plaats ingenomen in de werking van Voka Kempen, en dit gaat alleen nog toenemen’, vertelt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka Kempen.

Samen met onze Lokale Ondernemersnetwerken hebben we het afgelopen jaar bijvoorbeeld heel wat ondernemers kunnen overtuigen om Voka-ambassadeur voor de gemeente of een industrieterrein te worden. Zij worden in hun gemeente het gezicht van Voka, een klankbord voor beleidsvoorstellen. In de loop van dit jaar volgen nog meerdere initiatieven waarbij we deze ambassadeurs een gezicht gaan geven, zowel naar de lokale overheden, als naar de ondernemers toe. De ambassadeurs worden belangrijke schakels in de LON-werking.
 
Over Martens Glasindustrie N.V.
Martens Glasindustrie is producent van glazen binnendeuren, douchedeuren, gelakt glas en andere hedendaags stijlvol interieurglas. Maar naast de productie biedt Martens Glasindustrie ook de montage aan en dit voor zowel particuliere als professionele klanten.

In Meer beschikt het bedrijf over 10.000m² bedrijfsoppervlakte. Hier wordt glas bewerkt en bevindt zich ook de administratie, productie, toonzaal en de plaatsingsdienst.

Naast de toonzaal in Meer zijn er ook toonzalen in Deurne en Turnhout., waar ze alle glasproducten van onze fabriek tentoonstellen in een passend kader.