Ciccio Pecoraro en Jasmijn van Jole, de danspoulains van Guy Sas van Danscenter Time-Out zijn voor het 2e jaar op rij Nederlands kampioen geworden. Heel bijzonder, want Ciccio is door een elleboogstoot knock-out gegaan bij de quick step.  Hij heeft echter met volle moed verder gedanst met een lichte hersenschudding en toch nog Nederlands kampioen geworden samen met z'n bekende danspartner Jasmijn van Jole. 

Danscenter Time-Out uit de Nieuwstraat Herentals blijft een kweekschool van danskampioenen onder de vleugels van gewezen sterdanser Guy Sas.   

Botsing
Toch was het niet vanzelfsprekend dat het Zeeuwse duo er opnieuw met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Al in de eerste ronde van het NK ging het bijna mis. Van Jole en Pecoraro botsten tegen een ander danspaar.

Daarbij kreeg Pecoraro een elleboog tegen zijn slaap en ging knock-out op de dansvloer (zie HD-video).

De wedstrijd werd stilgelegd, maar even later kon het danspaar zonder problemen de dans hervatten.

Bevestiging
Het danspaar was vorig jaar ook al de beste. Voor Pecoraro is deze overwinning een bevestiging. "Vorig jaar was het voor ons echt een strijd om de eerste plek te veroveren. Nu moesten we bevestigen dat we nog altijd de beste zijn.

Toekomst
Nog maar nauwelijks bekomen van afgelopen weekend, kijken Van Jole en Pecoraro meteen vooruit. "Volgende maand dansen we waarschijnlijk een internationale wedstrijd in Duitsland en we mogen sowieso meedoen aan het wereldkampioenschap." De strijd om de wereldtitel barst pas los in november in de Litouwse hoofdstad Vilnius.

Een bijzondere proficiat!  Bericht Luc De Voeght / NNieuws / met dank aan Omroep Zeeland / foto archief NNieuws.