Op woensdag 10 juni om 20 uur nodigt Campinia Academica Guy Tegenbos, die zopas afscheid heeft genomen van 'De Standaard', uit voor een lezing, die zal doorgaan in de Geelse bibliotheek (Werft 30).

Herentalsenaar Guy Tegenbos studeerde Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven en begon zijn carrière als onderzoeker aan de KU Leuven (departement Politieke Wetenschappen): later werd hij beleidsmedewerker op het rectoraat van de UA (Universiteit Antwerpen).
In 1979 ruilde hij de academische wereld voor de politiek en werd hij woordvoerder van de CVP-ministers Rika De Backer (Cultuur en Vlaamse Zaken) en later Daniël Coens (Onderwijs).
In 1984 stapte hij in de journalistiek: hij trad toe tot de redactie van 'De Standaard' en groeide er uit tot politiek redacteur en commentator. Als overtuigd Vlaming ging en gaat zijn belangstelling vooral uit naar de institutionele hervormingen, onderwijs, gezondheidszorg, arbeidsmarkt, sociale politiek en sociale economie.

'Je moet ze nijpen, niet dooddoen' was de titel van het interview met Guy Tegenbos dat op zaterdag 2 mei verscheen in 'ds Weekblad'.
Guy heeft zijn pen nooit gedrenkt in vitriool, maar in het bloed, het zweet en de tranen van de mensen die vechten voor een betere, warmere en sociale wereld, zei vicepremier Kris Peeters twee dagen eerder in die krant.

Guy Tegenbos legde zopas zijn functie neer na meer dan 30 jaar bij 'De Standaard'. Is de eeuwige strijder voor het langer werken moe gestreden en is hij zelf gesneuveld? Of kon hij zich niet meer verzoenen met de evoluties in de Vlaamse media? Of is de Vlaamse politiek echt niet meer om aan te zien?
Tijdens zijn uiteenzetting zal Guy Tegenbos op die thema's ingaan en ook uw vragen beantwoorden.

Guy Tegenbos blijft wekelijks op woensdag op de opiniepagina's van 'De Standaard' de column 'De Bomen en Het Bos' schrijven.

Voor leden van Campinia Academica is de toegang gratis, niet-leden betalen 8 €.