Op donderdag 24 januari organiseert Campinia Academica haar nieuwjaarsreceptie in Het Wijnhuis, Stationsstraat 56, Geel.

Als gastspreker nodigden ze Guy Tegenbos, senior writer bij ‘De Standaard’ uit.
 
Herentalsenaar Guy Tegenbos (° Ukkel, 1949) studeerde Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en aan de KU Leuven.

Hij was onderzoeker aan de KU Leuven (departement Politieke Wetenschappen) en beleidsmedewerker op het rectoraat van de Universiteit Antwerpen. In de periode 1979-1984 was hij woordvoerder van de ministers Rika De Backer (Cultuur, en Voorzitter van de Vlaamse regering) en Daniël Coens (Onderwijs).

Sinds 1984 werkt hij voor het dagblad ‘De Standaard’ waar hij nu politiek redacteur en senior writer is.
Guy is een geëngageerd Vlaming met een ruime belangstelling voor o.a. de nationale, Vlaamse en Europese politiek, de institutionele hervormingen, het onderwijs en de gezondheidszorg.
 
 
Tijdens zijn uiteenzetting zal Guy Tegenbos het hebben over de actuele politieke toestand en over de beleidsuitdagingen voor 2013.
 
 
Na de lezing zal Campinia Academica aan de aanwezigen een drankje aanbieden tijdens een informele babbel met de spreker.
 
 campinia.academica@gmail.com
                               
 
Campinia Academicais een apolitieke vereniging en staat open voor academici van alle levensbeschouwingen. De door de vereniging georganiseerde activiteiten staan open voor elke belangstellende.