Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guy Tegenbos : "We geven het toe, we zijn een beetje jaloers : Derde Verrekijkerssymposium''

Guy Tegenbos

'We geven het toe, we zijn een beetje jaloers', zegt de bekende journalist  Guy Tegenbos (De Standaard) uit Herentals.

'Jaloers op landen en regio’s waar het beleid méér dan hier stoelt op langetermijnvisies en op wetenschappelijke onderstutting.

Nederland bijvoorbeeld, en dat land realiseert dat met zijn wetenschappelijke adviesraden, zijn foresight-studies, zijn 3 planbureaus - het Centraal Planbureau (CPB), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) – en aan de top: de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), een raad die regelmatig en fijnzinnig het noorden wijst in huidige en vooral in aankomende probleemmateries. 

We wensen zoiets ook toe aan Vlaanderen: meer professionele toekomstverkenningen, meer wetenschappelijke onderbouwing van het beleid, en een Vlaamse Wetenschappelijke Toekomstraad.

Om beleidsmensen en geïnteresseerden te laten proeven wat dat kan opleveren, organiseren we op 13 juni in de namiddag in Brussel het Derde Verrekijkerssymposium.

De WRR stelt er drie van zijn lopende studies voor: over Klimaat en voedsel, Deskundige overheid, en Cultuur en jeugd, en de fine fleur van betrokken Vlaamse wetenschappers vraagt zich vervolgens af of die relevant en toepasbaar zijn voor Vlaanderen.

Een slotdebat buigt zich over de vraag: hoe meer langetermijnvisie en wetenschappelijke onderbouwing bekomen in Vlaanderen.

Belangstellenden zijn van harte welkom.
Deelname is gratis, inschrijving is verplicht - via deze link kom je bij het volledige programma en de inschrijvingslink :
 
Een aanrader.  Foto Johan Temmerman/NNieuws.
Guy Tegenbos

Deel dit artikel