Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guy Van de Poel : "Vernieuwde Spar Lichtaart zet in op vers en lokaal winkelen"

Spar Lichtaart
'Hoe doe jij je boodschappen het liefst? Recht van de boer, vers klaargemaakt, volgens je eigen tempo of op eender welke week(end)dag? Dat is nu allemaal mogelijk in de vernieuwde Spar winkel in Lichtaart.
 
“De vernieuwing kwam vooral uit nood aan meer ruimte. We willen klanten een aangenamere winkelervaring bieden en medewerkers meer comfort geven in hun job”, vertelt Guy (49 jaar) Van de Poel, zelfstandig ondernemer van Spar Lichtaart. Na drie weken intens verbouwen opent de Spar winkel op vrijdag 22 september opnieuw.
Om dat te vieren zet Guy samen met zijn broer Luc (53 jaar) en moeder Martha (76 jaar), de mede-uitbaters, de deuren van de winkel een dag vroeger open op 21 september voor een avondreceptie.
 

Uitbreiding van vers, lokaal en persoonlijk winkelen

De gezellige buurtsupermarkt werd volledig gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels en uitgebreid met 250 m² extra winkelruimte. De nieuwe indeling zorgt voor nóg meer keuze aan verse en lokale voeding: van charcuterie, kaas tot verse groenten en fruit. De bakkerij is groter dan tevoren: pistolets en stokbroden worden ’s nachts gerezen, ter plaatse gebakken en kraakvers aangeboden. Ook Martha’s Smaakbar is nieuw en uniek in de winkel.
 

Martha’s belevingsbar

Het eigen label “Martha’s” bestaat al sinds 2019 en verwijst naar oprichtster Martha Roes, de moeder van uitbaters Guy en Luc. Haar beroep werd na jaren een passie die ze nog dagelijks deelt met haar zonen en klanten. “Naar een goede naam voor ons eigen label voor de versproducten moesten we niet lang zoeken. Martha’s Smaakbar is onze belevingsbar, waar we ter plaatse heerlijke slaatjes, pizza’s en versgeperste sappen klaarmaken”, legt Guy uit. “Zo brengen we de persoonlijke beleving terug tussen de klanten.”
 

Van familiezaak naar lokale werkgever

De familiezaak groeide uit tot een sterk team van een 25-tal vaste medewerkers, ondersteund door flexi-jobbers en jobstudenten. Ze komen bijna allemaal uit de streek. “Het team is voor ons het goud van de winkel. Onze winkelmanager Martine en assistente Lotte vormen de sterke link tussen ons en het team. Guy en ik zijn perfect complementair, met Martha als onze ervaren rechterhand”, legt Luc uit.
 

Tot uw dienst op zondag

De winkel is 7/7 open, ook op zondagvoormiddag tussen 7u30 en 12 uur. Op de parking kunnen klanten gebruikmaken van laadpalen voor elektrische wagens en een overdekte fietsenstalling. Zo winkelt iedere klant aangenaam, lokaal én duurzaam.
 

Welkom op feestelijke opening met historisch cadeau

Medewerkers, klanten, buurtbewoners zijn welkom op de feestelijke receptie op donderdag 21 september van 18 uur tot 21 uur. De uitbaters zullen de gasten familiaal verwelkomen met een cocktailbar, foodtruck, frietkraam en muziek.
 
Burgemeester Ward Kennes en voorzitter van de Heemkundige Kring, Herman Van Gorp, maken de opening extra feestelijk met een historisch cadeau voor klanten. “Tijdens de klantenreceptie stellen we een historisch stickerboek van de gemeente Kasterlee voor. Klanten krijgen het stickerboek vanaf 25 september gratis mee naar huis en kunnen vanaf 2 oktober sparen voor alle stickers in het boek”, sluit Guy af. Bovendien biedt de speciale openingsfolder in de openingsweek mooie kortingen.

Spar Lichtaart - Poederleesteenweg 6 - Lichtaart  www.mijnspar.be/spar-lichtaart

Spar Lichtaart team

Spar Lichtaart team

Poederleesteenweg 6, Lichtaart, België

Spar Lichtaart

Deel dit artikel