U bent hier

Gymkana Schriek editie 30 jaar : 'Beste tractor chauffeur van de Kempen'

Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland
01.08.2018 - 16.40u
Door: Mark Jaspers

Voor de 30e keer zoekt men in Schriek de beste tractor chauffeur. Daar het evenement de eerste paar jaren met 50 deelnemers aan de start al een succes was is het de laatste 10 jaar uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van zijn soort.

'Ook dit jaar waren op een halve dag alle plaatsen volzet, dus weer 110 chauffeurs die zich proberen te bewijzen aan de hand van 10 proeven', zegt organisator Jelle Claes.

'De 10 proeven zijn ook dit jaar weer zorgvuldig uitgekozen door de bedrijfsgilde van Schriek, zij verenigen alle actieve landbouwers van ruime omgeving van Schriek.

We sommen de 10 proeven even op om u al toeschouwer alvast warm te krijgen om eens te komen kijken:

De jubileum proef, de evenwichtsbalk, bal uit het water vissen, zatlappenkoers, eieren rapen, flesje aftrekken, beklimming van de Tourmalet, koord duwen, sleutelgat proef en als laatste de champagne ontkurken.

Dit jaar maakt de organisatie de toegang gratis voor alle bezoekers en dat met meer spektakel dan andere jaren want u mag dit jaar het volgende verwachten:

Old timer show, werkende dorsmolen, vlegeldorsers, kranengymkana, tractoren gymkana, kindergymkana, kinderanimatie, BBQ, vers schepijs, spek vant vat en tussen 18u en 21u een optreden van de cover groep marchandise.

U kan op 15 augustus gerust een ganse dag komen vertoeven tussen de tractoren en uzelf geen moment verveeld hebben.

Dus allen op post om te komen kijken wat men allemaal niet kan doen met een tractor.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto