GZA Ziekenhuizen organiseert finale van de eerste Challenge voor verpleegkundigen in Vlaanderen.

GZA Ziekenhuizen zocht én vond: de strafste verpleegkundigen van Vlaanderen. Als allereerste in Vlaanderen organiseerde het ziekenhuis een Challenge voor verpleegkundigen, waar alle Vlaamse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde aan konden deelnemen.

De finale vond plaats op campus Sint-Vincentius en gingen de strafste verpleegkundigen met mooie prijzen naar huis.

In het najaar konden alle verpleegkundigen en studenten verpleegkunde in Vlaanderen al deelnemen aan het eerste deel van de challenge: een online quiz, waarin ze hun kennis als verpleegkundige testten.  30 finalisten streden om de titel van strafste verpleegkundige: de 10 beste studenten verpleegkunde, de 10 beste verpleegkundigen buiten GZA Ziekenhuizen en de 10 beste GZA-verpleegkundigen.

Tijdens de finale moesten de finalisten een 20-tal vragen beantwoorden, samengesteld door de juryleden :
• Externe jury: Candice De Windt (zorgambassadeur Vlaanderen), Stef Janssens (opleidingshoofd verpleegkunde Karel de Grote Hogeschool)
• GZA-jury: Liesbet Lombaerts (directeur zorg en strategie), Kenny De Cuyper (verpleegkundig diensthoofd geriatrie/revalidatie), Anne Moustie (verpleegkundig diensthoofd inwendige/palliatieve zorgen/dialyse), Koen Cortebeeck (coördinator wondzorg).

Per categorie werden de drie beste kandidaten beloond met mooie prijzen: een waardebon van €250 voor een etentje in Le Pristine, een Sonos-speaker ter waarde van €180 en een champagne- en pralinepakket ter waarde van €80.

Alle finalisten ontvingen ook een mooie goodiebag.  Na een spannende finale kwamen volgende winnaars uit de bus:

Studenten verpleegkunde
1. Mariken van Oosterhout (Karel de Grote Hogeschool)
2. Saskia Claes (Sint-Norbertus HBO5)
3. Evelien Mees (PXL-Healthcare)

Na de vragenronde besliste een ex-aequo proef wie eerste en tweede werd in deze categorie. De kandidaten kregen een reanimeerproef, waar de jury na overleg Mariken unaniem aanduidde als winnaar. 

Verpleegkundigen buiten GZA Ziekenhuizen
1. Sofie Loos (Thuisverpleging De Zonnebloem)
2. Carlo De Prins (B.V.B.A. De Prins Medical)
3. Nikky Eichinger (Select Medical)

GZA-verpleegkundigen
1. Stefanie Gyselinck (INZO campus Sint-Augustinus)
2. Gerwin Van den Broeck (INZO campus Sint-Augustinus)
3. Aïcha Guldentops (spoeddienst campus Sint-Vincentius)

"Als werkgever wilden we het beroep van verpleegkundige én onze eigen verpleegkundigen na deze moeilijke coronaperiode op een positieve manier in de kijker zetten," vertelt Geert Goossens, directeur personeel en communicatie van GZA Ziekenhuizen.

"Deze Challenge vormde een unieke gelegenheid voor verpleegkundigen en studenten verpleegkunde om hun kennis op een aangename en ludieke manier te laten zien. Proficiat aan de winnaars en aan alle verpleegkundigen die hebben deelgenomen!"

GZA Ziekenhuizen

GZA Ziekenhuizen omvat drie campussen: Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel.

Het ziekenhuis streeft ernaar om zowel op medisch als logistiek vlak haar diensten uit te rusten met vooruitstrevende technologie, met als bedoeling de zorgkwaliteit en de patiëntveiligheid te optimaliseren.

Voortdurend wordt het zorgaanbod aangepast aan nieuwe evoluties en behoeften van patiënten, zorgverstrekkers en overheid. GZA Ziekenhuizen telt zo'n 3 200 medewerkers en 465 artsen.

Het ziekenhuis heeft 1 012 bedden ter beschikking.  Willy Ysewijn© bron GZA.