'Een hart voor zorg', onder dat motto geven zowat 1.200 medewerkers, 140 artsen en 70 vrijwilligers dagelijks het beste van zichzelf om onze patiënten warme en kwaliteitsvolle zorg te bieden.

Onze specialisten staan je graag te woord en nemen je mee op ontdekking achter de schermen van het ziekenhuis. Neem een kijkje in het operatiekwartier, bezoek de pijnkliniek of kom ontdekken hoe wij bouwen aan een vernieuwd ziekenhuis van de toekomst.

Alles wordt 100% veilig georganiseerd. Laat je als een echte VIP meenemen doorheen onze zorginstelling. Ook voor kleine helden in spé hebben we heel wat leuks in petto!

Wat valt er te beleven?

Hieronder zie je welke diensten je kan bezoeken en wat er te beleven valt. Houd zeker onze website in de gaten voor updates. Wil je inschrijven voor meer dan 1 begeleide rondleiding? Dat kan, het enige wat je moet doen is opnieuw inschrijven met een andere keuze.

Heb je nog een vraag over het bezoeken van deze opendeurdag? Stuur dan een mail naar info@heilighartlier.be

Pijnkliniek Algolier: Een hart voor zorg, een hekel aan pijn! Volg een demo neuromodulatie behandelingen, kom alles te weten over de vernieuwende technieken pijnbestrijding en test je eigen zenuwen aan het zenuwspiraal. Kleine helden maken hun eigen skelet.
=> doorlopend te bezoeken

Revalier (revalidatie): krijg tips en tricks om rugklachten te vermijden van onze eigen specialisten (bv.rond ergonomisch autorijden), sporten (hoe stel ik het zadel in van mijn fiets om de rug zo veel mogelijk te sparen), doe een handkrachtmeting, test je evenwicht en bekijk demo's van diverse toestellen.
=> doorlopend te bezoeken

Operatiekwartier: neem een kijkje achter de schermen van het OK. Ontdek de wondere wereld van een microscoop en ontdek de high-tech wereld van de robotchirurgie bij een nieuwe heup of knie en bij complexe rugoperaties.
=> begeleide rondleiding – schrijf je in onderaan deze pagina.

Diabetescentrum: meer info volgt.
Dialyse: krijg een demo van de dialyse toestellen.
=> doorlopend te bezoeken

Urologie: neem deel aan de uro-zoektocht en win een leuke prijs.
=> doorlopend te bezoeken

Intensieve zorgen: hoe werkt een bedfiets? Wat brengt de toekomst? Ervaar zelf hoe het is om een intensieve covid patiënt te draaien naar buikligging. Je wordt volledig omgekleed en krijgt beschermingsmateriaal aan. => doe-activiteit met beperkt aantal plaatsen, meld je op voorhand (zie hieronder) of ter plaatse aan.

Paaz: neem deel aan een interactief parcours met een promillagebril. Maak kennis met Warme William. => doorlopend te bezoeken

Inwendige geneeskunde: welkom in het doe-centrum voor de kleinste helden in spé => doorlopend te bezoeken

Pediatrie: zoek mee naar Bas en Kaatje tijdens een zoektocht van aan de inkomhal tot op de pediatrie. Heb je ze allemaal gevonden? Dan wacht er een leuke verrassing op jou - => doorlopend te bezoeken tussen 11u en 11u30 en tussen 13u en 16u.

Materniteit: breng een bezoek aan de materniteit, bezoek een verblijfskamer en maak kennis met het verloskwartier - => begeleide rondleiding – schrijf je in onderaan deze pagina.

Polikliniek: doe mee aan een workshop hechten gegeven door onze specialisten van plastische chirurgie - => workshop met beperkt aantal plaatsen, meld je op voorhand (zie hieronder) of ter plaatse aan.

Geriatrie: Hoe zorgen wij voor een dementievriendelijk ziekenhuis? Wat komt er allemaal kijken bij de juiste voeding bij oudere patiënten? Onze voedingsspecialisten leggen het je haarfijn uit. => doorlopend te bezoeken

Spoed: neem een kijkje in een MUG auto en ontdek welke materialen er gebruikt worden tijdens een dringende interventie - => doorlopend te bezoeken

Maar dat is niet alles

Zin in een gezellige zithoek om enkele van onze diensten digitaal te leren kennen? Dat kan! We toveren onze stille ruimte om tot een home cinema waar je o.a. het labo, de spoeddienst en de materniteit op een andere manier leert kennen.

Word jij onze nieuwe hartige collega?

Ben je op zoek naar een job in een warme werksfeer? Wil je de superheld in jezelf ontdekken? Of gewoon benieuwd welke boeiende wereld zich afspeelt binnen de ziekenhuismuren? Kom dan zeker langs op zondag 15 mei en maak kennis met ons ziekenhuis. Ontdek onze troeven en werp een blik achter de schermen.

Onze specialisten staan je graag te woord en nemen je mee op ontdekking achter de schermen van het ziekenhuis. Ook de hartige HR-collega's staan je graag te woord over wat werken in onze organisatie betekent.

Breng je cv mee voor een professionele screening. Doe de superhelden-zelftest! Je komt ook meer te weten over de opleidingen verpleegkunde en vroedkunde van onze buren Thomas More en SAL. Een job op jouw maat gespot? Dan ben je welkom op de speeddating.

Alles wordt 100% veilig georganiseerd, daarom werken we met inschrijvingen voor sommige begeleide rondleidingen.

Voor de kleinsten

Miniheld? Welkom! Naast enkele leuke hebbedingetjes in een toffe rugzak, krijg je ook de mogelijkheid om jouw talenten te ontdekken. Breng je pop of knuffel mee en word een echte pro.

Alle kleine helden krijgen bovendien ook een echt heldendiploma. Kom je tussen 13u30 en 15u30? Dan kom je allicht onze ballonnenclown tegen.'

Vooraf inschrijven HIER.