Kerstmis lijkt nog ver weg, maar toch zijn er al heel wat mensen mee aan het werk.  De Wollies bijvoorbeeld, die de Warmste Kerstboom willen haken voor de Grote Markt.

Zo zijn ze al enige tijd bezig met het haken en breien van granny lapjes van 20 op 20 centimeter voor een gigantische kerstboom. 'We willen de grootste kerstboom van België maken met zo'n 3.500 lapjes', zegt Marie-Jeanne van De Wollies.  'Ook steunen we de minderbedeelden in de gemeenschap.'

Momenteel is de grootste boom van Belgie te vinden in Rollegem. Deze is 8 meter hoog. Samen met uw hulp willen de Wollies dat record verbreken.

Hebt u zin om ook wat te haken of breien? Dan mag u contact opnemen met De Wollies via dewolliesherentals1@gmail.com of gsm 0479-69 10 22 Marie-Jeanne. Ook als u geen haker of breier bent, kunt u dit geweldige project steunen.

Elk lapje stof zoekt immers een sponsor. Voor 2 euro kunt u een lapje ondersteunen.

U mag natuurlijk ook meerdere lapjes stof steunen. De opbrengst gaat naar het Olivia Fund.

Na Kerstmis verwerken de Wollies alle lapjes tot dekens. Deze dekens worden geschonken aan organisaties die mensen in nood helpen. De actie gebeurt met medewerking van lokaal bestuur Herentals, dat voor het geraamte, de plaatsing op de Markt en de verlichting gaat zorgen.

Het team Feniks met kunstenaressen Agnes Janssens & Jenny Verelst gaan de 'piek' voor deze unieke kerstboom aanbrengen.

Foto rr.