U bent hier

‘Hachimaki Louis’ loopt 200e marathon voor Artsen Zonder Grenzen : unieke prestatie

Vorselaar
10.09.2014 - 20.15u
Door: Hans Van Donderen

Zaterdag 20 september is een bijzondere dag voor de gemeente Vorselaar, want dan vindt de 4e editie van de Monument- en Biermarathon en de 19e editie van de Monumentenloop er plaats. Maar vermoedelijk zal deze dag nog specialer zijn voor Louis Hufkens, beter gekend als ‘Hachimaki Louis’, aangezien hij die dag zijn 200e marathon loopt voor Artsen Zonder Grenzen.

Unieke marathon

Louis werkte samen met zijn sportieve vrienden van de Kasteellopers en de Sporters Artsen Zonder Grenzen om deze 4e editie van de Monument- en Biermarathon tot stand te brengen. Het belooft wederom een unieke marathon te worden. De voorinschrijvingen zijn alvast aardig verlopen. Deelnemers zullen er niet enkel kunnen genieten van de prachtige natuur, maar kunnen eveneens proeven van heerlijk Kempisch gerstenat bij elke bevoorrading. Een ideale sportdrank! Daarnaast is er ook sprake van een ludiek aspect aangezien heel wat deelnemers verkleed zullen zijn. Verder zal er voor elke marathonloper nog een andere leuke verrassing zijn.

Sportief evenement voor jong en oud

Doordat er heel wat verschillende loopafstanden op het programma staan, kunnen zowel jong als oud de dag op een sportieve manier doorbrengen. Zo zal het startschot van de marathon en de 28 km om 11:00 uur gegeven worden, kunnen de allerkleinsten vanaf 13:00 uur deelnemen aan de kinderlopen, vindt de 5,5 km om 14:30 plaats en vangt de 14 km aan om 14:35. De voorinschrijvingen voor de marathon zijn reeds afgelopen, maar inschrijven is ter plaatse nog steeds mogelijk. Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro waarvan 2,50 euro integraal naar Artsen Zonder Grenzen gaat. Deelnemers kunnen rekenen op een gepersonaliseerd nummer, een unieke kunstmedaille en een origineel aandenken aan hun deelname.

Omtrek van de aarde ruim overschreden

Al 20 jaar lang is ‘Hachimaki Louis’ actief op sportief vlak. Zaterdag 20 september zal hij zijn 200e marathon afleggen. Een tevreden Louis blikt terug op de voorbije jaren: “Van de 200 marathons die ik weldra zal hebben afgelegd, heb ik er 131 in het buitenland gelopen. Hierdoor leerde ik tal van lieve en inspirerende mensen kennen die tot op de dag van vandaag vrienden van me zijn. Wanneer ik onlangs een overzicht maakte van de marathons en joggings waaraan ik deelnam en de trainingen die ik aflegde, kwam ik tot de conclusie dat ik zo maar liefst 44 839 km in de benen heb. Dat wil dus zeggen dat ik de omtrek van de aarde ruim overschreden heb!”

Steun Artsen Zonder Grenzen!

Via de actie van Louis is het mogelijk om de mensen van Artsen Zonder Grenzen een hart onder de riem te steken. Dit kun je doen door een gift te storten op het rechtstreeks rekeningnummer van Artsen Zonder Grenzen: IBAN: BE45 1420 5130 0089 GEBABEBB met vermelding ‘200e Marathon Louis’. Fiscale attesten worden u door Artsen Zonder Grenzen bezorgd vanaf een steunbedrag van 40 euro.  Tekst en foto's Hanne Geudens / Nnieuws.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto