Op 11 december daagden tien bedrijven van de Cronos groep de laatstejaarsstudenten informatica van de Vlaamse hogescholen en universiteiten uit in een grote “Hack The Future”-wedstrijd. Bij de 80 deelnemende teams waren er 14 van Thomas More in Geel. Ze gingen met verschillende prijzen aan de haal. Ivo Haagen en Jordy Maes (Elektronica-ICT) schoten zelfs de hoofdvogel af: de “Future Technology Prize” voor het meest innoverende team.

Hack The Future

De opdracht van “Hack the future” was eenvoudig: “Prototype a piece of hard- or software over the course of a single day”. Elk team van twee studenten moest een keuze maken uit één van de tien disciplines: .NET, Java, Mobile Development, Big Data, Security, Netwerk Infrastructuur, CRM, Business Intelligence, SAP en Testing. Op het einde van de dag werd hun werkstuk door een panel van experts beoordeeld op zowel de technische kwaliteiten als op het sociaal-innovatief potentieel.

De winnaars in elk van de tien disciplines namen twee iPads en “eeuwige roem” mee naar huis. Joël Van Eynde en Dieter Eyckmans (Elektronica-ICT) wonnen in de discipline "Testing". Robin Verstrepen en Kevin De Pooter (Toegepaste Informatica) deden hetzelfde in de discipline "Big Data". Ook de meest begeerde trofee, de “Future Technology Prize” voor het meest innoverende team verhuisde naar Geel. Het waren Ivo Haagen en Jordy Maes (Elektronica-ICT), die hem in de wacht sleepten.

We vroegen aan de studenten zelf welke hun opdracht was en waarom zij wonnen.

Testing

“In deze discipline ging het om het testen van softwareapplicaties en de automatisering van die testen. We kregen de opdracht om een mobiele Android app te testen aan de hand van een geautomatiseerd test framework. Wij zijn erin geslaagd het beste en meest stabiele framework te ontwikkelen dat de meest waardevolle bugs opleverde”.

Joël Van Eynde (Booischot) en Dieter Eyckmans (Olen)

Big Data

“We kregen een bestand dat ongeveer honderdduizend tweets bevatte. Uit die tweets moesten we op een creatieve manier enkele interessante conclusies trekken. We besloten om naar de eetgewoontes van de twitteraars te peilen. En zo maakte we een reeks grafieken waarin je kunt zien wanneer er in een week het meeste getweet wordt over voedsel.”

Robin Verstrepen (Morkhoven) en Kevin De Pooter (Olen)

Future Technology Prize

“Uit elke discipline werd één team geselecteerd voor de Future Technology Prize. Wij waren in de discipline “Netwerk infrastructuur” tweede geëindigd. We hadden heel wat problemen opgelost met een goede analyse, veel inzet en een vlotte samenwerking en dat was de jury niet ontgaan.

Voor de Future Technology Prize moesten we een presentatie gegeven voor een gemengde (technisch en niet-technische) goeroe-jury. In die presentatie moesten we toelichten hoe we de opdracht in de discipline hadden aangepakt, wat we daaruit geleerd hadden en hoe wij de toekomst van de IT zien evolueren. Het leverde ons de Future Technology Prize op en een tweedaags bezoek aan The Next Web Convention in Amsterdam in april 2015”. 

Ivo Haagen (Geel) en Jordy Maes (Oud-Turnhout)