Diana De Roo (56) uit Herenthout wil alle Facebookgebruikers waarschuwen. Omdat haar profiel gekoppeld is aan haar PayPal-account, kon een hacker zonder problemen via haar account meer dan €700 euro afhandig maken.

"Mijn Facebookprofiel is al een aantal jaren gekoppeld aan mijn account bij PayPal. Zo kan ik snel en gemakkelijk extra krediet kopen om het onlinespelletje Candy Crush te spelen of om cd's en platen van Jim Morrison, waar ik grote fan van ben, in de US te bestellen via Facebook", weet Diana.

Maar dat zal ze voortaan nooit meer doen. "Zaterdag werd mijn Facebookprofiel gehackt. Wie erachter zit, weet ik niet. Plots was ik bevriend met een vals iemand, vermoedelijk de hacker, die advertenties aankocht via mijn Facebookprofiel en betaalde met mijn PayPal-account.

Ik ontdekte het toen ik een rekening van PayPal aankreeg. In totaal ging het over een 800 dollar, iets meer dan 700 euro", legt Diana uit.

De Herenthoutse nam contact op met PayPal en Facebook, en diende klacht in tegen onbekenden bij de lokale politie Neteland.  Gisteren kreeg Diana bericht van PayPal. "Ze hebben mijn account geblokkeerd, zodat de hacker niet opnieuw kan toeslaan.

PayPal heeft ook beloofd het geld terug op mijn rekening te storten. Eind goed, al goed.