Naast Grobbendonk-Hezewijk (0-2) was vorige zondag Hallaar-Noordstar een topper in vierde provinciale D. Noordstar verloor met 2-1.

Verslag : Gilbert Van Houdt

Foto's : Annick Van den Bruel

1e elftal : Davy Van Bael, Raf De Backer, Jo Meir, Paul Vinck, Jordy Heylen, Joost Smeyers, Pieter-Jan Henderickx, Thijs Lambaerts, Niels Caers, Jeffrey Willems, Mario Witvrouwen

Bank : Jens Henderickx, Bert Vranckx, Bert Van Hove, Tim Vervoort

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd met verzorgd voetbal en aanvankelijk weinig kansen:
12’ Jordy Heylen kan na een actie op links hard op doel trappen, de keeper duwt in corner.
14’ Opnieuw Jordy Heylen met een laag hard schot richting 1e paal maar de keeper is weer attent
16’ Corner van Mario Witvrouwen, hij brengt de bal aan de 2e paal waar Niels kan binnen koppen en 0-1 !
35’ Vrije trap van Noordstar op de hoek van de 16 m. Mario Witvrouwen en Niels Caers achter de bal. Niels Caers probeert de keeper te verschalken met een plaatsbal in de korte hoek. De bal gaat via de buitenkant van de paal buiten.
38’ Thijs Lambaerts zet zich door op rechts en bedient Niels Caers, diens voorzet bereikt Jeffrey Willems die de bal in één tijd op de slof neemt, de bal gaat over
45’ Na goed stoor”werk” van Jeffrey Willems komt de bal bij Niels Caers die de bal over steekt.
Na een evenwichtige eerste helft wordt er gerust met 0-1 voorsprong. Tot hier het goede nieuws. Hallaar kwam “gebrand” om er iets aan te doen uit de kleedkamer en nam direct het initatief en onze jongens krijgen het moeilijk.
Vervanging : Bert Vranckx ipv Jordy Heylen
54’ 1-1 : een vrije trap van Hallaar wordt aan de 2e paal binnengewerkt
63’ Vrije trap op zo’n 30 m , centraal voor doel. Mario Witvrouwen zet zich achter de bal en schiet rechtstreeks op doel, de bal strandt op de winkelhaak
65’ Opnieuw vrije trap op 35 m, Mario Witvrouwen voor de 2e keer, weer rechtstreeks op doel, de bal wijkt af in corner.
75’ Vervanging : Tim Vervoort ipv Jeffrey Willems
77’ 2-1 : Hallaar komt op voorsprong...
80’ Vrije trap rechts voor doel, de plaatsbal van Mario Witvrouwen gaat voorlangs
81’ Lange bal van Mario Witvrouwen op Tim Vervoort, deze besluit (overhaast) naast
85’ Vervanging : Bert Van Hove ipv Thijs Lambaerts
Besluit : Natuurlijk zou vroeg of laat de 1e nederlaag komen, dat wist iedereen en is niet te vermijden, leuk is het niet.
De 2e helft was Hallaar de dominerende ploeg, Noordstar kwam niet meer aan voetballen toe in een tumulteuze 2e helft waarin Hallaar tot 10 werd herleid. Ook naast het veld werd er een “match” gespeeld tussen enkele supporters en een speler van Hallaar (die na de rode kaart terug uit de kleedkamers kwam !), maar dat was eerder een boksmatch : voetbal, een feest ?!