'Vanaf dit jaar is Handelshart Herentals officieel de stem van de lokale handelaars, horeca en diensten in de Keizerstad.  In Handelshart hebben de zowat 600 Herentalse zaken een stem. Samen zitten ze aan de knoppen voor de ideale besteding van de ruim 200.000 euro jaarlijkse middelen van het promofonds voor evenementen, beleving en alles om de stad nog meer op de kaart te zetten als shopping.

De bestuursploeg is enthousiast. De voorzitter is Tony Van Orshaegen, zaakvoerder van de modezaken Carré en Goldie in de Bovenrij en O'det in de Zandstraat. Zijn team is gestoffeerd, met vertegenwoordigers uit de deelgemeenten, binnen en buiten kernwinkelgebied en uit de verschillende sectoren: Florence Luyten (Houthandel Luyten, Morkhoven), Daan Vangramberen (Daan Optiek, Noorderwijk), Gert Lathouwers (Wizz Communications, Herentals), Neal Leysen (MZE, Kerkstraat), Valerie Oltenfreiter (Vinterra, Bovenrij), Frank Rastelli (De Zalm/ Karmel, Grote Markt), Chris Swinnen (Belleville Leather, Zandstraat), Linda Vanoost (Roularta, Herentals), Lawrence Vechter (Van Eccelpoel, Lierseweg), Joris Wils (De Repertoire, Poederleeseweg) en Peter Willems (Aveve, Poederleeseweg).

Binnen de vzw Handelshart Herentals werden drie werkgroepen opgestart: HéCafé (horeca), Beleving (evenementen, investeringen, projecten...) en Communicatie en Marketing. Zij worden vanuit de stad ondersteund met personeel om alles in goede banen te sturen.

Dankzij de krachtenbundeling van Handelshart zijn de Herentalse Cadeaucheques nu te verzilveren in zo goed als alle handelszaken van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De cheques zijn te koop bij het stadsloket (Augustijnenlaan 30) en bij de dienst toerisme (Grote Markt 35).

Meer info vind je op www.helemaalherentals.be