U bent hier

Handlanger van moordenaar Grobbendonk mag cel verlaten

Grobbendonk | Herentals | Internationaal | Olen
25.03.2018 - 14.46u
Door: Herman Gezelle

In het onderzoek naar de moord op een Let in Grobbendonk heeft de raadkamer in Turnhout vrijdag Hesdie M. (40) uit Merksem vrijgelaten onder voorwaarden. De vermeende schutter Miquel B. (34) uit Essen blijft in de cel.

Rolands Brakmanis (47) werd op 29 september vorig jaar doodgeschoten in een woning aan de Oude Steenweg in Grobbendonk. Een drugsdeal liep er uit de hand.

Miquel B. zou de trekker hebben overgehaald. Hij werd op 30 januari van zijn vrijheid beroofd. Hij zit sindsdien in de cel op verdenking van moord. Ook Hesdie M. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. De raadkamer stelde hem vrijdag op vrije voeten. Hij moet zich houden aan onder meer een absoluut contactverbod met alle medeverdachten.

Wat het drugsluik betreft zaten al bewoner Robert D.K., drugsgebruiker Quinten D.W. en tussenpersoon Robert B. in de cel. Deze week werden nog twee verdachten opgepakt.

Het gaat om een 20-jarige Oekraïense Belg uit Herentals en een 23-jarige Nederlander uit Olen.

Hun aanhouding is vrijdag door de raadkamer bevestigd. Het 5-tal wordt verdacht van inbreuken op de drugswetgeving. (belga)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto