U bent hier

Hans Delsemme (38) uit Geel wint Red Bull All The Way

Geel | Nationaal | Vlaanderen
12.05.2019 - 14.16u
Door: Herman Gezelle

'Vorig jaar tweede, nu de winnaar', zegt een superblije Hans Delsemme (38) van club 4SCT uit Geel.  Met een 500-tal waren ze, de dappere deelnemers van Red Bull All The Way.

Op hun brommers van 50CC - en daar zaten echt pareltjes tussen - zoefden ze als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 142 kilometer.

Hans Delsemme (38) van club 4SCT  Geel

'Het was echt super leuk! Vorige keer was ik er ook bij en ook deze keer was echt een heel mooie rit. En de challenges zijn ook echt plezant, die breken de rit ook op een leuke manier. Ik heb het stiekem wel een beetje strategisch gespeeld om te kunnen winnen. Vorig jaar was ik tweede en kijk nu... gewonnen!"

Met start en finish in Oudenaarde, de toegangspoort naar de wondermooie Vlaamse Ardennen en Pays des Collines in Henegouwen. De karavaan trotseerde de meest verraderlijke kasseistroken, verkende de mooiste wegeltjes en beklom enkele legendarische hellingen.

Met een fikse uitdaging op de Muur van Geraardsbergen, Mont Saint Laurent, La Houppe, de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont. Want om te winnen moest je niet snel zijn, maar wel punten verdienen. Een hele dag focussen dus, maar vooral dikke fun.

Voor ze aan de challenges begonnen, verzamelden de zeldzame oldtimers, vergeten classics en coole retromodellen - en hun baasjes natuurlijk - op de Markt in Oudenaarde. Een ongelooflijk zicht natuurlijk, en een waar walhalla voor liefhebbers van over heel België én uit onze buurlanden.

De uitdagingen op het parcours:

• Challenge 1: je brommer zo snel mogelijk de Muur van Geraardsbergen opduwen.

• Challenge 2: balanceren op Mont Saint Laurent.

• Challenge 3: offroad laveren op La Houppe.

• Challenge 4: op de Koppenberg zo lang mogelijk surplacen, want 3rd =1st.

• Challenge 5: heerlijk dragracen op de mythische Paterberg.

• Challenge 6: vakkundig bijtanken op de Oude Kwaremont.

De winnaars :

Youngtimers

Hans Delsemme uit Geel van de club 4SCT met z'n Honda Novio.

Oldtimers : 1. Jens Van Overwalle uit Erembodegem met een Suzuki TS50 - 2. Bram Baardse uit Aalsmeer (Nederland) met een Honda MTX - 3. Stijn Retore uit Outer met een Honda Camino. (pp)

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto