U bent hier

Hans Delsemme (38) uit Geel wint Red Bull All The Way

Geel | Nationaal | Vlaanderen
12.05.2019 - 14.16u
Door: Herman Gezelle

'Vorig jaar tweede, nu de winnaar', zegt een superblije Hans Delsemme (38) van club 4SCT uit Geel.  Met een 500-tal waren ze, de dappere deelnemers van Red Bull All The Way.

Op hun brommers van 50CC - en daar zaten echt pareltjes tussen - zoefden ze als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 142 kilometer.

Hans Delsemme (38) van club 4SCT  Geel

'Het was echt super leuk! Vorige keer was ik er ook bij en ook deze keer was echt een heel mooie rit. En de challenges zijn ook echt plezant, die breken de rit ook op een leuke manier. Ik heb het stiekem wel een beetje strategisch gespeeld om te kunnen winnen. Vorig jaar was ik tweede en kijk nu... gewonnen!"

Met start en finish in Oudenaarde, de toegangspoort naar de wondermooie Vlaamse Ardennen en Pays des Collines in Henegouwen. De karavaan trotseerde de meest verraderlijke kasseistroken, verkende de mooiste wegeltjes en beklom enkele legendarische hellingen.

Met een fikse uitdaging op de Muur van Geraardsbergen, Mont Saint Laurent, La Houppe, de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont. Want om te winnen moest je niet snel zijn, maar wel punten verdienen. Een hele dag focussen dus, maar vooral dikke fun.

Voor ze aan de challenges begonnen, verzamelden de zeldzame oldtimers, vergeten classics en coole retromodellen - en hun baasjes natuurlijk - op de Markt in Oudenaarde. Een ongelooflijk zicht natuurlijk, en een waar walhalla voor liefhebbers van over heel België én uit onze buurlanden.

De uitdagingen op het parcours:

• Challenge 1: je brommer zo snel mogelijk de Muur van Geraardsbergen opduwen.

• Challenge 2: balanceren op Mont Saint Laurent.

• Challenge 3: offroad laveren op La Houppe.

• Challenge 4: op de Koppenberg zo lang mogelijk surplacen, want 3rd =1st.

• Challenge 5: heerlijk dragracen op de mythische Paterberg.

• Challenge 6: vakkundig bijtanken op de Oude Kwaremont.

De winnaars :

Youngtimers

Hans Delsemme uit Geel van de club 4SCT met z'n Honda Novio.

Oldtimers : 1. Jens Van Overwalle uit Erembodegem met een Suzuki TS50 - 2. Bram Baardse uit Aalsmeer (Nederland) met een Honda MTX - 3. Stijn Retore uit Outer met een Honda Camino. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto