Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hans Van de Water Managing Director Aurubis Olen en Aurubis Beerse/Berango : "Extra investeringen én lokale verankering”

Aurubis Hans Van de Water

Hans Van de Water volgt Dirk Vandenberghe op als Managing Director van Aurubis Olen en Aurubis Beerse/Berango.

Vanaf 16 september zal hij verantwoordelijk zijn als Managing Director voor de twee Belgische Aurubis vestigingen in Olen en Beerse én de Spaanse vestiging in Berango. De sites behoren tot de Aurubis Groep, een toonaangevende wereldwijde leverancier van non-ferrometalen en een van de grootste koperrecyclingbedrijven ter wereld.

 

Inge Hofkens, COO Multimetal Recycling zegt : “Hans heeft de vereiste leiderschapsvaardigheden, gecombineerd met de nodige achtergrond bij grote multinationals. Dat in combinatie met meer dan 15 jaar ervaring in Research & Development, Engineering, Operations en Supply Chain overtuigde ons ervan dat hij de juiste leider is om de synergieën tussen de sites in Olen, Beerse en Berango en het volledige smelternetwerk van Aurubis verder te stimuleren. Hij zal ook de belangrijke groeiprojecten in Olen en Beerse verder aansturen. Dirk Vandenberghe zal zorgen voor een vlotte overgang en overdracht van verantwoordelijkheden. Na de overdracht zal hij tot juni 2026 bij Aurubis aanblijven met de verantwoordelijkheid voor grote capex-projecten in de drie sites en ondersteuning van het business netwerk.

 

Hans Van de Water (40) studeerde af als Master in Applied Chemical Engineering - Process Chemistry aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij werkte het grootste deel van zijn carrière voor Thermo Fisher Scientific, een Amerikaans technologiebedrijf en wereldwijd toonaangevend leverancier voor wetenschappelijke toepassingen, waar hij in 2019 werd aangesteld als Managing Director.

"Aurubis biedt precies wat ik zoek in een organisatie: een financieel sterk, duurzaam groeiend bedrijf met belangrijke investeringen voor een succesvolle toekomst en sterke lokale verankering in combinatie met de schaalvoordelen van een internationale groep.", aldus Van de Water.

Aurubis Olen verwerkt als hoog performante metaalrecyclagefabriek in het Aurubis smelternetwerk blister koper en multimetaal recyclagematerialen. Het bedrijf heeft 700 medewerkers en produceert via elektroraffinage koperkathodes, koperdraad (Rod), zuurstofvrije koperdraad (Foxrod) en busbars en profielen (Bars & Profiles).

De vestiging in Beerse exploiteert ook een elektroraffinage afdeling en verwerkt complexe recyclagematerialengaande van de meest complexe residuen tot hoogwaardige schroottypes. Daaruit produceert het bedrijf metalen, metaalproducten en mineralen.

Bij Aurubis Beerse werken 500 medewerkers. Aurubis Berango telt 90 medewerkers en richt zich op complexe en laagwaardige recyclagematerialen voor de productie van producten zoals zwart koper en soldeer.'

Aurubis Olen

Aurubis Olen

Aurubis Beerse

Aurubis Beerse

Aurubis Beerse

Aurubis Beerse

Aurubis Beerse

Aurubis Beerse

Nieuwe Dreef 33, Beerse, België

Aurubis Hans Van de Water

Deel dit artikel