De gemeenteraad van Heist-op-den-Berg heeft dinsdagavond Hans Welters aangesteld als nieuwe gemeentesecretaris. Sinds 1995 nam Hans Welters een politiek mandaat op in Heist-op-den-Berg, eerst als gemeenteraadslid, later als schepen. Gezien de onverenigbaarheid van beide functies heeft hij definitief een punt gezet achter zijn politieke loopbaan.

Hans Welters is 39 jaar, woont in Heist-Goor, is gehuwd en vader van 2 kinderen. Hij heeft de afgelopen zes jaar ervaring opgedaan als gemeentesecretaris in de naburige gemeente Nijlen. Daarvoor was hij acht jaar actief als adviseur voor openbare besturen.

In Nijlen moeten ze nu op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris.

Verelst nieuwe schepen, De Smedt nieuw raadslid

De benoeming van Hans Welters tot gemeentesecretaris leidde tot een heuse stoelendans binnen de CD&V en de gemeenteraad. Als schepen wordt Welters in het schepencollege opgevolgd door Carl Verelst. Die was in de vorige legislatuur al schepen en was nu voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf. Verelst, afkomstig uit Schriek krijgt er de bevoegdheden van financiën, begroting, personeel, citymarketing, toerisme en evenementen bij. In de gemeenteraad wordt het zitje van Verelst ingenomen door zijn partijgenoot Jos De Smedt, een huisarts uit Booischot.