U bent hier

HAP-foodtruckfestival verwacht in Herentals 250.000e bezoeker

Herentals
15.09.2016 - 19.29u
Door: Hans Vertommen

Het Hapfestival verwelkomt 250.000e bezoeker op laatste weekend van culinaire zomertoer.

Foodtrucks

Zaakvoerder Jelte Lambaerts : 'Vanaf vrijdagmiddag 16 september tot  zondag 18 september slaat het HAP foodtruck festival zijn tenten op aan de zuidkant van de Markt in Herentals. Het bedrijf HAPevents uit Herentals sluit hiermee een zeer succesvolle culinaire zomertoer af die op 6 mei van dit jaar in Schoten gestart is met maar liefst 14.000 bezoekers.

In 17 gemeenten over heel Vlaanderen (van Tongeren tot Bredene) wordt er al elk weekend gesmuld van de meest heerlijke creaties die Foodtruckend Vlaanderen (en ook Nederland) ons te bieden heeft.

Succesvolle zomertoer

Maar liefst 194 foodtrucks hadden zich voor deze zomertoer aangemeld via HAPevents waarmee zaakvoerders Jelte Lambaerts en Bjorn Swennen steeds per deelnemende Gaststad een mix konden maken van Lokale en bovenlokale foodtruckers.

HAP festival is een parkconcept waarbij we in elk gaststad een groot gratis toegankelijk tuinfeest in een centraal gelegen park brengen.

Door de werken in het stadspark van Herentals zijn we echter uitgeweken naar de Zuidkant van de Grote Markt waar op dit eigenste moment alles wordt opgesteld.

Als Herentals bedrijf kon en wilde HAP-events natuurlijk niets liever dan deze succesvolle eerste zomertoer afsluiten in de thuisstad.

Gratis, duurzaam met kinderanimatie

'Hapfestival is een gratis toegankelijk foodtruckfestival. Een festival in de letterlijke zin van het woord. Naast diverse heerlijke gerechten en lekkere dranken komen ook de kinderen niets te kort bij onze Kinderanimatie. Onze DJ zorgt voor een heerlijke mix van muziek van vroeger en nu op de achtergrond.

Maar HAP staat ook voor duurzaamheid en daarom kiest HAPevents er ook voor om geen plastic wegwerpbekers te gebruiken. Mooi meegenomen omdat onze heerlijke Belgische bieren ook plots minder lekker smaken in zo’n plastic wegwerpbeker.

Geen plastic bekers op het terrein, een eigen schoonmaakbrigade, sluitingsuur om middernacht en op zondag om 22 u om overlast tot een minimum te beperken en goede afspraken voor de omkadering met de stad maken dat dit een heerlijk weekend kan worden.'

De organisatoren zorgen echt voor een heerlijke sfeer met optredens, kinderdorp, en uiteraard ook een centrale ontmoetingsplein. Het centrale ontmoetingsplein is overdekt zodat in geval van regen of te hevige zonneschijn de mensen even beschutting kunnen vinden.

imageMeer nieuws

Ironman 70.3 Taiwan : prachtig resultaat voor Herentalse Liesbeth en Wim

Herentals | Internationaal | Vlaanderen 18.03.2018 - 16.29u reading time1min

Enkele knappe resultaten vanuit Taitung, Taiwan met 2 Herentalse deelnemers aan de IRONMAN 70.3 Taiwan. Liesbeth Leysen uit Herentals knokt zich opnieuw naar een 1e plaats binnen haar AG en 14e overall. 

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto