De Harley-Davidson Club Hoogstraten (H-DCH) overhandigde vandaag een cheque van 2.236,62 euro aan het Huis van Ben.

Luc Adriaensen, bestuurslid H-DCH: "2017 was een jubileumjaar voor de club. Dan bestonden we vijf jaar. In november hebben we om dat te vieren een verjaardagsfeest georganiseerd.

Gezien het grote ledenaantal, de gulle sponsors in ons clubblad en het succes van onze jaarlijkse organisaties heeft de club voldoende werkingsmiddelen. Het lag dan ook voor de hand om de opbrengst van deze viering aan een goed doel te schenken. Uiteindelijk kozen we voor het Huis van Ben als begunstigde."

In totaal werd een bedrag van 2.236,62 euro ingezameld. De cheque werd overhandigd aan de directeur van het Huis van Ben, Tim Devolder.

Tim Devolder: "Met deze financiële ondersteuning willen we kinderen en jongeren laten groeien en openbloeien met muziek"

Harley-Davidson Club Hoogstraten (H-DCH) werd opgericht in het najaar van 2012 onder impuls van Luc Adriaensen en Andre Bellens die toevallig bij een zomerse geburenbabbel ontdekten dat ze beiden een passie deelden voor de Harley-Davidson.

Samen met Paul Joris, Martine Bellens en Marleen Pauwels werd een bestuur gevormd en in november 2012 werd een startvergadering gehouden met meteen de aansluiting van 26 leden.

Het opzet van de club was om al die mensen met diezelfde passie bij elkaar te brengen, nieuwe vriendschapsbanden te smeden en te zorgen voor gezelschap bij het motorrijden. Uitstappen werden gepland, ritten georganiseerd.......en al gauw groeide de club uit tot 60 leden......en tot 80 leden......

De organisatie van "De Erbissemerit" verhuisde van aan 't Withofke in Minderhout naar de veilinghallen in Hoogstraten en groeide naar 450 deelnemers in 2017. Ook de organisatie van onze 3-daagse "Herfstrally" aan De Schalmei in Achtel wordt stilaan een begrip en kende afgelopen jaar dan ook haar 5de editie.

De club organiseert ook jaarlijks 2 clubuitstappen van 3 en 4 dagen naar onze buurlanden. Zo werd Reims al aangedaan, de Moezel, Twente, Le Havre,........stuk voor stuk gezellige en mooie rondritten in fantastische omgevingen.

Huis van Ben is een project van het Nationaal Autismefonds, stichting van openbaar nut erkend bij koninklijk besluit en een thuis voor jongeren met autismespectrumstoornis (ASS) in Hoogstraten.

Het helpt jongeren met autisme hun talenten ontdekken. Daarbij is muziek en muziektherapie de leidraad. Zowel voor individuele begeleiding als groepssessies. In een veilige omgeving krijgen jongeren met autisme de kans om zich volledig te ontplooien en de wereld op hun manier te verkennen.

De naam Huis van Ben is een verwijzing naar de film Ben X van Nic Balthazar, een prent over een jongen met autisme.

Website: www.huisvanben.be