Authorized Harley-Davidson-dealer Silver Lake in Geel neemt deelt aan de internationale 'Battle of the Kings'-wedstrijd. In deze wedstrijd strijden Harley-Davidson-dealers in geheel Europa om de titel 'The Custom King' met de best gecustomizede Street 750-motorfiets. De deelnemende dealers nemen de nieuwe Street 750 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht.

De twaalf dealers in de Benelux die deelnemen aan de wedstrijd, strijden met hun unieke ontwerp eerst om de titel 'The Custom King' van de Benelux. Het publiek stemt via Facebook welke Street 750-motorfiets het best is gecustomized.

Deze Benelux-winnaar mag naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle event 'Wheels & Waves' in Biarritz, Frankrijk, van 11 tot en met 14 juni 2015. Hier kroont een ervaren jury van customizers één Europese dealer tot de Europese 'Custom King'.

Customizen in de lift
Jimmy Dahmani, general manager van Silver Lake, en zijn technicus Joeri Van Ouytsel kozen ervoor om een race model uit de jaren '70 te maken. Jimmy vertelt: "Na slechts drie seconden denkwerk wist ik meteen wat we zouden maken. Toen ik klein was, hadden alle grote jongens uit mijn buurt zo'n type motor. Dus voor mij is het een beetje jeugdsentiment. Ik moest wel Joeri overtuigen, want technisch gesproken, is het niet eenvoudig om zo'n motor om te bouwen. Maar het proces verliep vlotter dan verwacht. We hebben wel veel veranderd aan de motor, zoals het bodywork, de ophanging, de banden en het stuurwiel. Ook de benzinetank heeft nu een grotere tankinhoud. Voor de kleuren lieten we ons inspireren door de Harley-Davidson Racer uit de jaren '70. We zijn dan ook uitermate trots op ons ontwerp. We willen aantonen dat je met een beperkt budget en wat creativiteit een motorfiets kunt omtoveren tot een unieke, gepersonaliseerde bike. Harley-Davidson maakt al sinds 1903 custom bikes – langer dan welk merk dan ook. Geen enkele motor is dezelfde."

Stemmen op de Street Racer van Silver Lake kan via de Facebook-pagina van Harley-Davidson Benelux. Door te stemmen, maakt men bovendien kans op Harley-Davidson-prijzen: de winnaar krijgt gedurende drie maanden een Street-motor tot zijn beschikking (Summer on a Street). Andere prijzen zijn een roadtrip met een Street naar het event 'Wheels & Waves' in Biarritz en een lederen Harley-Davidson-jack.

De Street 750 is de meest recente toevoeging aan de 'Dark Custom'-serie van Harley-Davidson. Deze serie toont het moderne, meer 'underground' gezicht van Harley-Davidson. Het is een gedurfde, urban kijk op de typische Harley-Davidson-traditie. Gestript, minimalistisch en gestyled met een authentieke retrolook. De Street 750 is beschikbaar voor een instapprijs van 7.795 euro, ideaal voor nieuwe en jongere motorrijders.