U bent hier

'Hart in beweging' op 16/9 Teunenberg Olen

Neteland | Olen
27.02.2018 - 15.52u
Door: Mark Jaspers

Leen Goossens en Hilde Hanselaer kwamen op het idee om diverse KMO 's met het hart op de juiste plaats, de medewerkers en hun familieleden te motiveren om deel te nemen aan een gemeenschappelijke activiteit.

'We vinden het een absolute meerwaarde dat KMO-ondernemingen zich kunnen inzetten voor goede doelen en zo hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en rol echt ter harte te nemen', zegt Leen Goosens.  'We vinden het dus evident om al die mensen samen te brengen voor een gemeenschappelijk doel en op die manier onze gemeenschap te ondersteunen.

Omdat het onmogelijk is om alle goede doelen te steunen geven we de voorkeur aan projecten die een onmiddellijke impact hebben op onze gemeenschap – onze keuze voor editie 2018 is HELP BRANDWONDEN KIDS.

WAT, WAAR, WANNEER:

Wandelen en fietsen

Vertrek en aankomst in domein TEUNENBERG, Boerenkrijglaan in Olen.

Zondag 16 september

Programma:

Vanaf 9 u starten de fietsactiviteiten.
20 km familiefietstocht
50, 75 of 100 km fietstocht met GPS
Vanaf 10 u starten de wandelactiviteiten
Miniwandeling
5, 10 of 15 km wandelen (5 km is geschikt als familiewandeling met buggy en/of rolstoel)
13h = 100 m kabouterloop

Goede doel 2018 : HELP BRANDWONDEN KIDS

Leen Goosens : 'Wij zetten bij dit project maximaal in op brandpreventie bij kinderen : dit is zeer belangrijk en mag ons zeker niet ontgaan.

Vzw Help Brandwonden Kids ondersteunt kinderen van 0 tot 18 jaar met brandwonden. Meer informatie over de Vzw vindt u op www.helpbrandwondenkids.be of op de facebook pagina HBK Help Brandwonden Kids VZW.

Preventie is één van de voornaamste doelstellingen van Vzw Help Brandwonden Kids.

De Stichting Brandwonden, waarmee Vzw Help Brandwonden Kids nauw samenwerkt, heeft hiervoor het BRAVO project opgestart. Kinderen kunnen niet jong genoeg gewezen worden op het gevaar en leed dat brand en/of brandwonden kan veroorzaken.

Binnen dit project kunnen scholen didactisch materiaal bestellen dat in het lessenpakket kan opgenomen worden.

Vzw Help Brandwonden Kids heeft zich als doel gesteld om de Vlaamse scholengemeenschappen te voorzien van gratis lesmateriaal bestemt voor kinderen van het derde en vierde studiejaar. Een aangepast pakket is beschikbaar voor de 3 kleuterjaren.

Meer informatie omtrent doel en inhoud van de "Doe doos" kan u vinden op de website van Stichting Brandwonden http://www.brandwondenvoorkomen.be/nl/opleidingen

Vzw Help Brandwonden Kids zou het zeer aangenaam vinden indien de scholen zich samen met haar zou willen inzetten ter voorkoming van brandwonden bij kinderen.

Het is specifiek voor dit project van Vzw Help Brandwonden Kids dat Hilde Hanselaer en Leen Goossens zich willen engageren om HBK de financiële ondersteuning te bieden om ook in onze regio al de scholen te betrekken en gratis het lesmateriaal ter beschikking te stellen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto