U bent hier

Hart in Beweging schenkt €5.000 aan 'Help Brandwonden Kids'

Kempen regio | Neteland | Olen
06.12.2018 - 00.13u
Door: Herman Gezelle

Midden september organiseerde vzw Hart in Beweging haar 2e fiets- en wandelevenement in en rond domein Teunenberg in Olen. De sympathieke initiatiefneemsters  Leen Goossens en Hilde Hanselaer mochten met de opbrengst vanmiddag een cheque van maar liefst €5.000 overhandigen aan vzw Help Brandwonden Kids.

'De 24 deelnemende Kempense scholen kregen bij de aanvang van het schooljaar de 'doe-dozen' van Help Brandwonden Kids', zegt Hilde Hanselaer. 'Deze vzw steunt financieel kinderen met brandwonden. Graag danken we nog even onze hoofdsponsors: Het Poetspaleis, BC screen, 't Sas, Foodmaker Oevel, MVO advies, Jacques Ijs, den Berk Délice, Verkooyen, Danone, Groentenboer, Delhaize Heultje en Brandologic. Onze meter was Barbara Dex.

We plannen onze 3e editie in 2019 najaar, misschien wel een goede-doel-quiz of een ander opvallend event.'

vzw Help Brandwonden Kids

'Onze vzw geeft ook preventielessen voor jeugdverenigingen', zegt secretaris Marc Lodewijckx. 'Ze krijgen dan een getuigschrift. 

Preventie zou in het lessenpakket van het basisonderwijs moeten opgenomen worden.  We ijveren bij de onderwijsminister al jaren hiervoor.  Hopelijk komt er in de nieuwe Vlaamse regering een positieve reactie. Bijzondere dank aan Hilde en Leen voor de fijne bijdrage voor de werking van onze vzw. Alle info vind je hier.'

Guy Verellen/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto