U bent hier

'Hart in beweging' voor goede doel 'Help Brandwonden Kids' met meter Barbara Dex op 16/9 Teunenberg

Olen
11.09.2018 - 16.34u
Door: Lex Verellen

Op zondag 16 september organiseert vzw Hart in Beweging haar 2e fiets- en wandelevenement vanuit domein Teunenberg in Olen. De sympathieke initiatiefneemsters zijn Leen Goossens en Hilde Hanselaer.

'De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de vzw HELP BRANDWONDEN KIDS. Onze meter is Barbara Dex,' zegt Hilde Hanselaer.

Zit er een in jouw bedrijf?

'Ik kwam samen met Leen Goossens op het idee om diverse KMO 's met het hart op de juiste plaats, de medewerkers en hun familieleden te motiveren om deel te nemen aan een gemeenschappelijke activiteit. We vinden het een absolute meerwaarde dat KMO-ondernemingen zich kunnen inzetten voor goede doelen en zo hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en rol echt ter harte te nemen.'

'We vinden het dus evident om al die mensen samen te brengen voor een gemeenschappelijk doel en op die manier onze gemeenschap te ondersteunen." Door de enorme vraag van particulieren en verenigingen hebben we het evenement verder open getrokken en toegankelijk gemaakt voor jong en oud, vereniging, bedrijf of particulier.

Omdat het onmogelijk is om alle goede doelen te steunen geven we de voorkeur aan projecten die een onmiddellijke impact hebben op onze gemeenschap – onze keuze voor editie 2018 is HELP BRANDWONDEN KIDS.
Voor meer info: www.vzwhartinbeweging.be

Wandelen en fietsen
Vertrek en aankomst in het domein TEUNENBERG, Boerenkrijglaan in Olen.
Zondag 16 september :

Programma in aanwezigheid van meter Barbara Dex.
• Vanaf 9 u starten de fietsactiviteiten.
- 20 km familiefietstocht
- 50, 75 of 100 km fietstocht met GPS
• Vanaf 10 u starten de wandelactiviteiten
- Miniwandeling
- 5, 10 of 15 km wandelen (5 km is geschikt als familiewandeling met buggy en/of rolstoel)
• 13h = 100 m kabouterloop.

Ons goed doel voor 2018 : vzw Help Brandwonden Kids'

'Wij zetten bij dit project maximaal in op brandpreventie bij kinderen : dit is zeer belangrijk en mag ons zeker niet ontgaan.
Vzw Help Brandwonden Kids ondersteunt kinderen van 0 tot 18 jaar met brandwonden. Meer informatie over de Vzw vindt u op www.helpbrandwondenkids.be

Preventie is één van de voornaamste doelstellingen van Vzw Help Brandwonden Kids. De Stichting Brandwonden, waarmee Vzw Help Brandwonden Kids nauw samenwerkt, heeft hiervoor het BRAVO project opgestart. Kinderen kunnen niet jong genoeg gewezen worden op het gevaar en leed dat brand en/of brandwonden kan veroorzaken.

Binnen dit project kunnen scholen didactisch materiaal bestellen dat in het lessenpakket kan opgenomen worden.

Vzw Help Brandwonden Kids heeft zich als doel gesteld om de Vlaamse scholengemeenschappen te voorzien van gratis lesmateriaal bestemt voor kinderen van het derde en vierde studiejaar. Een aangepast pakket is beschikbaar voor de 3 kleuterjaren. Info over de "Doe doos" op de website van Stichting Brandwonden http://www.brandwondenvoorkomen.be/nl/opleidingen

Vzw Help Brandwonden Kids zou het zeer aangenaam vinden indien de scholen zich samen met haar zou willen inzetten ter voorkoming van brandwonden bij kinderen.

Het is specifiek voor dit project van Vzw Help Brandwonden Kids dat vzw Hart in Beweging zich wil engageren om HBK de financiële ondersteuning te bieden om ook in onze regio al de scholen te betrekken en gratis het lesmateriaal ter beschikking te stellen,' besluit Hilde Hanselaer. (pp)

 

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto